Reteta fericirii. Tu ai aflat-o?

Daca si tu te intrebai care este reteta fericirii si ce ar trebui sa faci pentru a avea o viata mai fericita, esti pe drumul cel bun. De ce? Pentru ca exact despre aceste aspecte vom discuta astazi. Si vom afla impreuna care sunt premisele unei vieti implinite.

Asadar, care este reteta fericirii? Cum poti avea o existenta mai frumoasa si mai implinitoare? Le vom dezbate in cele ce urmeaza, cand vom tine cont si de sfaturile si parerile specialistilor.

Nu exista un singur secret sau o singura parere. In mod evident, este necesar sa faci mai multe lucruri pentru a fi fericita. Sau poate ca va fi nevoie sa renunti la anumite obiceiuri si activitati. Totul este la latitudinea ta.

Reteta fericirii – ce trebuie sa intelegi?

Ca este ok sa fii fericita. Si, da, chiar este posibil! Nu te mai lua dupa cei care considera ca fericirea nu exista. Nimic mai departe de adevar. Fericirea exista dar este „rezervata” pentru cei care inteleg anumite concepte. De exemplu, nu trebuie sa accepti sa faci ceea ce nu iti place. Nici de dragul altora, nici pentru bani, etc.

De unde crezi ca apar frustrarile si nemultumirile? Ai ghicit, aceasta este problema. Atunci cand facem lucruri pe care le detestam este ca si cum ne-am opune ideii de fericire. Iar acest lucru probabil ca l-ai observat si tu deja pe pielea ta.

Ca trebuie sa ai un scop. Sau un ideal, o tinta, cum vrei sa o denumesti. Dar este foarte important sa ai un plan si o idee asupra a ceea ce iti doresti sa faci. Altfel va fi aproape imposibil sa reusesti.

Pentru ca nu vei sti incotro sa o apuci, asa este? Asa ca gadeste-te ce ti-ai dori sa faci cu adevarat. Nu trebuie sa fie teluri foarte mari, aproape imposibil de atins. Ba chiar contra, incepe cu cele mici, pentru a te obisnui cu ideea de disciplina.

Reteta fericirii. Cum sa te bucuri de momentul prezent?

Traieste acum. Nu maine, poimaine sau in cu totul alta era…Ci chiar acum. Stim, poate ca pare cliseic, dar nu este. Cum ai putea sa fii fericita daca mereu te gandesti la urmatorul moment, situatie, eveniment? Nu degeaba ziceau latinii carpe diem, adica traieste ziua.

Ceea ce inseamna ca trebuie sa ne bucuram acum, nu mai tarziu. Fa un efort si multumeste in fiecare zi pentru ceea ce ai. Cu siguranta iti vei schimba starea de spirit si te vei bucura mai mult de fiecare zi. Daca mereu vei fi in viitor sau in trecut, cu siguranta nu ai cum sa fii fericita.

Fii optimista. Altfel cum ai putea sa fii mai fericita, daca tu esti trista mereu si pesimista? Iti dai seama ca este exact opusul starii de spirit pe care vrei sa o obtii. Asa ca ai incredere mereu in viata, orice ar fi.

Este mai indicat asa decat sa fii negativista, garantat. Da-ti voie sa fii mai fericita, aceasta este sigur una dintre retetele fericirii. Incearca sa lasi negativismul si oamenii de acest gen la o parte si bucura-te de compania celor mereu fericiti si impacati cu ei insisi.

Reteta fericirii – iubirea, iertarea si cuvantul NU

Da. Dar nu mereu! Adica uneori este perfect normal sa mai spui si nu. Chiar nu este cazul sa le faci tututor pe plac. Nu ai avea cum si nici nu este sanatos. Invata sa respecti ceea ce simti si nu mai fi „zana cea buna” a tuturor. Important este sa fii si tu fericita, nu doar restul.

Nu mai da vina pe altii. Mereu avem tendinta de a ne strica ziua pentru cate o situatie insignifianta, in cele din urma. Invata sa ierti, orice ar fi si nu te gandi ca doar cei din jur sunt vinovati pentru nemultumirile tale. Stii bine ca nu este asa. Nici nu este cazul sa-i menajezi mereu, dar nici sa consideri ca restul sunt vinovati pentru ceea ce ti se intampla.

Iubeste, iubeste si iar iubeste. Este extrem de important sa pastrezi iubirea in sufletul tau si sa nu uiti sub nicio forma acest aspect. Doar in acest fel vei reusi sa fii un om mai fericit. Nu uita ca iubirea este forta care ne uneste pe toti si ne face sa fim mai buni. Succes si nu uita sa aplici legile fericirii.

4.5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *