Luarea in greutate inexplicabila. Din ce motive se poate petrece?

Luarea in greutate inexplicabila este o problema pentru foarte multi oameni, care din senin au observat ca au luat cateva kilograme bune. In special cand se intampla rapid si neasteptat, este fara doar si poate o problema, asa ca nu ar trebui sa ignori acest fapt.

In acele perioade in care ne ingrasam fara nicio explicatie aparent, cu siguranta se petrece ceva! Dupa cum stii, mereu este o cauza, asa ca aceasta trebuie descoperita.

Luarea in greutate inexplicabila poate semnala si anumite probleme de sanatate care NU trebuie ignorate sub nicio forma. Asa ca sapa mai adanc si afla ce se petrece. Nu pune totul pe seama varstei sau a stresului pentru ca lucrurile nu stau mereu asa. Adreseaza-te unui medic si incearca sa rezolvi aceasta problema.

Luarea in greutate inexplicabila – la ce sa fii atenta

Care ar putea fi cauzele acestor kilograme acumulate „peste noapte”:

Stres. Da, un factor caruia ii dam prea putina atentie, de cele mai multe ori. Atunci cand auzi oamenii spunand „nu-ti face probleme, este doar stresul de vina”, tu sa nu ii asculti. Si sa-ti faci probleme! De ce? Pentru ca stresul poate declansa nenumarate boli si afectiuni. De la cele banale pana la bolile cronice, stresul este „implicat” peste tot. Mancatul pe stres exista, iar daca tu nu vrei sa fii una dintre victime, incearca sa controlezi apetitul. Lasa grijile si supararile la o parte si nu mai manca de fiecare data cand te enervezi…

Dormi prea putin. Alt aspect luat in deradere de catre foarte multi. Nu merge cu „lasa ca voi recupera orele pierdute in weekend”, nici pomeneala! Este indicat sa dormi 7-8 ore zilnic asa ca nu neglija aceasta regula de aur. De asemenea, este bine sa nu mananci cu cateva ore inainte de culcare. Nu bea alcool si incearca sa fii intr-o stare de relaxare inainte de somn. Filmele de groaza sau cele cu incarcatura emotionala nu ajuta. Luarea in greutate inexplicabila poate fi influentata si de somn, asa ca incearca sa dormi cat mai bine!

Medicamente. Pot influenta serios greutatea, in special anumite categorii de pastile. Vorbim despre antidepresive, cele pentru diabet, hipertensiune, migrene, etc. Asa ca atentie la orice medicament, avand in vedere ca iti poate afecta sanatatea, pe de alta parte. Daca observi astfel de schimbari nu mai ezita si adreseaza-te medicului cat mai repede. De asemenea anticonceptionalele pot cauza luarea in greutate inexplicabila. In special din cauza retentiei de apa. Multe femei au semnalat ingrasarea brusca odata ce au luat acest tip de pilule!

Luarea in greutate inexplicabila – atentie si la hipotiroidie

Hipotiroidia. Este binecunoscut faptul ca cei care au probleme cu tiroida experimenteaza si oscilari ale greutatii. Asa ca nu este de mirare ca unii se ingrasa in timp ce alte persoane slabesc semnificativ. Aceasta afectiune trebuie tratata corespunzator pentru a rezolva cat mai repede problema.

Menopauza. O da, fara doar si poate ca greutatea poate oscila in aceasta perioada, asa ca sa nu te miri. Dureaza cativa ani aceasta trecere, asa ca anumite simptome specifice menopauzei s-ar putea sa persiste. Se poate depune grasime in special in jurul taliei, asa ca fii pregatita sa faci miscare. Si sa ai o dieta sanatoasa! Altfel iti va fi putin greu, in special daca nu ti s-a intamplat sa te ingrasi pana acum.

Te lasi de fumat. Cea mai buna decizie, dar poate fi urmata de luarea in greutate inexplicabila. In special daca si tu incepi sa inlocuiesti fumatul cu rontaieli, chipsuri, bomboane, etc. Cel mai bine ar fi sa bei ceai sau apa atunci cand simti nevoia de a face ceva. Altfel, s-ar putea sa ai surprize foarte neplacute, in sensul ca poti lua 5-6 kilograme in plus. Cand te lasi de fumat apetitul creste, asa ca s-ar putea sa iti fie pofta de tot felul de mancaruri la care nu te-ai fi gandit. Fii cumpatata si nu exagera cu nimic!

Somnul insuficient si efectele sale nocive

Se pare ca cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Seul au analizat mai multi oameni de-a lungul anilor, aproximativ 133.000 de barbati si femei. Acestia aveau varste cuprinse intre 40 si 69 de ani. Au fost luate in calcul urmatoarele aspecte: istoricul medical, stilul de viata, dieta si…somnul.

Acestia au fost intrebati cate ore dorm pe noapte…citeste totul despre somn aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *