Dusul cu apa rece – beneficii de necrezut!

Poate ca nu stiai, dar dusul cu apa rece te poate ajuta mai mult decat crezi, in varii situatii. De ce? Pentru ca beneficiile sunt de necrezut! Vei avea un sistem imunitar mai puternic, o piele mai catifelata si va fi favorizata pierderea in greutate. Plus multe altele, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Putini stiu ca aceasta tehnica chiar te poate ajuta sa ai o prezenta de spirit mai buna, de unde si expresia „a fost ca un dus cu apa rece”. Te ajuta sa devii mai atenta, asa ca poate fi cea mai buna solutie in special cand esti obosita si iti este foarte greu sa te concentrezi.

Asa ca incearca macar o data dusul cu apa rece si vei vedea ca a fost cea mai buna idee. In special vara si primavara (dar si cand este frig afara, odata ce te adaptezi!), te va revigora cu siguranta.

Plus ca vei avea o rezistenta mai mare in fata bolilor, iar toxinele vor fi indepartate mai usor.

Dusul cu apa rece – de ce este cea mai buna idee?

Piele mai fina, par mai frumos. Este cat se poate de adevarat. Parul va fi hidratat, la fel si pielea. Porii se vor strange, asa ca va fi evitata patrunderea impuritatilor. Cand apa cu care ne spalam este rece sunt protejate si uleiurile naturale ale pielii, asa ca acestea nu vor fi indepartate, ceea ce este minunat! Podoaba capilara va fi vizibil mai stralucitoare, apa rece avand acest efect asupra firului de par. Desigur, trebuie sa si rezisti. Nu face acest lucru din prima, s-ar putea sa racesti. Incepe cand e cald afara, cu apa usor calduta.

Sistem imunitar mai puternic. Sigur ai mai auzit ca cei care se expun la frig rezista mai bine in fata bolilor. Se pare ca imunitatea este mai ridicata in aceste cazuri, asa ca nu ezita sa incerci dusul cu apa rece, chiar si iarna. Vei fi ferita de raceli si gripe, iar cel mai bun exemplu sunt suedezii. Acestia ii lasa si pe cei mici sa doarma afara cand este frig, tocmai pentru a-si fortifica sistemul imunitar. Acesta este urmatorul lucru pe care trebuie sa-l incerci…

Prezenta de spirit mai buna. „A fost ca un dus cu apa rece”…auzi uneori in discutii. Probabil ca acei oameni se refera la un fapt real. Adica intr-un anume moment s-au simtit atat de prezenti datorita unui eveniment care a avut efectul unui dus cu apa rece. Dintr-o data concentrarea, starea de alerta si energia erau la nivele ridicate! Poti incerca acest lucru la propriu, adica un dus cu apa rece va avea exact efectul descris mai sus.

Dusul cu apa rece – favorizeaza procesul de slabire

Vrei sa slabesti? Atunci incearca dusul cu apa rece, cu siguranta te va ajuta. Dusurile reci au rolul de a stimula activitatea tesutului adipos, asa ca spune adio kilogramelor in plus. Desigur ca este necesara si o dieta, dar nu ezita sa apelezi si la aceste mici trucuri. Desigur ca sportul si consumarea lichidelor vor spori si mai mult sansele de reusita, in cazul femeilor aflate la dieta de slabire.

Scapa de disconfortul dupa sport. Este mai simplu decat credeai, iar un dus cu apa rece poate fi de mare folos. Febra musculara va disparea mai repede, iar tu vei simti o stare de bine. Oboseala generata de activitatile fizice va disparea mai usor. Asa ca asteapta putin dupa ce termini ora de sport si fa un dus rece sau cu apa usor calduta. Face minuni, o sa-ti doresti sa practici mai des acest lucru, garantat!

Adio toxine si radicali liberi. Acestea vor fi eliminate mai usor daca practici dusurile reci mai des. Desigur ca o cura de detoxifiere tot este necesara din cand in cand, dar nu uita de acest mic „secret”.

Benefice in cazul depresiei. Fara doar si poate amelioreaza acele simptome, redand starea de alerta despre care vorbeam mai devreme. Hidroterapia este o forma de terapie contra depresiei care propune 2 dusuri reci pe zi, a cate 2-3 minute. Pacientii care au incercat aceasta tehnica au experimentat stari psihice mai bune.

Un somn mai bun. Te va elibera de griji si preocupari un dus rece, facut cu vreo ora inainte de culcare. Se va instala o stare de calm ideala pentru un somn placut.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *