Scapa de depresie. Ce au descoperit cercetatorii

Nu poti scapa de depresie chiar atat de usor pe cat se crede, iar multi considera ca este un „moft” al celor instariti, dar lucrurile nu stau deloc asa. Depresia este o boala severa, care afecteaza milioane de oameni, la nivel global. Tocmai de aceea am ales sa analizam parerile cercetatorilor in domeniu. Se pare ca pentru a scapa de depresie nu este neaparat necesara medicatia, desi uneori poate fi recomandata.

Cel mai bine ar fi sa optezi tot pentru tratamente naturale, neinvazive, care sa te ajute sa intelegi mai bine acest fenomen controversat. Ei bine, unii specialisti si studii au ajuns la concluzia ca dieta mediteraneana ar fi perfecta, pentru cei care vor sa scape sau chiar sa previna depresia. Altii spun ca anumite alimente si ingrediente in sine te pot salva.

Care sunt acele antidepresive naturale, care pot face minuni? Iata despre ce este vorba:

– Omega 3. Nu este indicat doar pentru o stare de sanatate optima, va lupta chiar si impotriva depresiei. O echipa de cercetatori francezi a ajuns la aceasta concluzie. De fapt, EPA (unul dintre tipurile de omega 3) lupta impotriva depresiei. Se regaseste in special in pestele gras, asa ca este bine sa consumi macar de 2 ori pe saptamana, pentru efecte optime. Desigur, poti lua si sub forma de capsula, daca nu esti amatoare de peste…mai multe despre alimentele recomandate in depresii aici >>>

Scapa de depresie – de ce dieta meditareana chiar functioneaza

In jurnalul „Psihiatriei Moleculare”, o revista engleza de specialitate, este mentionat ca mai bine de 40 de studii considera ca o dieta preponderent vegetariana face minuni. Asa ca scapa de depresie consumand peste, grane, nuci, fructe si legume proaspete, cu regularitate.

Atentie!

Studiile arata clar ca persoanele depresive ar trebui sa reduca consumul de carne si lactate. Asa ca mananca-le cu moderatie. In ziua de astazi, exista atatea alternative vegetariene delicioase, incat nu ai de ce sa-ti faci griji.

Dr. Camille Lasalle, care a sintetizat cu succes aceste informatii, a condus aceasta campanie in cadrul unei universitati din Londra. „Exista dovezi zdrobitoare, care arata cat de importanta este relatia dintre calitatea mancarii si sanatatea mentala..(…). De asemenea, relatia dintre intestine si creier joaca un rol covarsitor in sanatatea mentala.”

 

Scapa de depresie – ca intotdeauna, pareri pro si contra!

Desigur ca nu toti cercetatorii sunt de acord cu aceste pareri. Pentru a scapa de depresie, multi inca apeleaza la acele metode traditionale…Dar sa fie medicamentele cheia succesului? Problema este ca acestea creeaza dependenta, iar cei care sufera de depresie ajung sa depinda de medicatie.

Parca ar fi mai bine sa te poti vindeca cu ajutorul dietei, nu-i asa? Un alt studiu recent, care a avut ca protagonisti oamenii mai in varsta, a ajuns la aceeasi concluzie. Pentru a scapa de depresie, acestia au consumat legume proaspete, mai putine produse procesate si mai putine alimente de origine animala. La fel, acest experiment a fost un succes, iar varstnicii suferinzi au remarcat imbunatatiri, dupa doar 2 saptamani de dieta.

Depresia nu este singura boala care poate fi ameliorata cu ajutorul dietei. Mai multe studii au aratat ca boli cronice precum diabetul si cancerul pot fi prevenite si chiar vindecate cu ajutorul unei diete vegane. Desigur, multi se opun acestor studii, in special medicii si farmacistii care castiga bani grei de pe urma medicamentelor vandute celor care se lupta cu boala…

Asa ca nu te mira daca majoritatea medicilor nu iti va recomanda sa te tratezi in mod natural.

Scapa de depresie – concluzii utile

Desigur ca pentru a scapa de depresie este indicat sa ai si o practica spirituala. De exemplu, yoga si qing gong sunt tehnici stravechi care te pot ajuta enorm sa te simti mai bine. Meditatia, afirmatiile pozitive sau terapia de grup sunt alte metode care functioneaza de minune.

Este important sa gasesti chiar tu acele tehnici care ti se potrivesc si te incanta.

Nu uita sa petreci mai mult timp in aer liber, sa bei multa apa si sa vorbesti despre problemele tale. Te-ar putea ajuta mult si membrii familiei sau prietenii apropiati. Un lucru este sigur: depresia poate fi vindecata si prevenita, trebuie doar sa vrei sa depasesti acest moment dificil!

4.92/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *