Nuci braziliene. Un miracol pentru sanatate

Sigur ai mai auzit vorbindu-se despre acele nuci braziliene, bogate in grasimi naturale vegetale, care sunt recomandate chiar si in curele de slabire. Poate pana acum nu stiai suficiente detalii astfel incat sa-ti dai seama daca merita sau nu sa investesti in aceste nuci mai costisitoare.

Ei bine, dupa ce vei citi acest articol iti vei da seama ca merita din plin sa consumi mai des nuci braziliene, cunoscute in intreaga lume pentru proprietatile lor remarcabile. Bogate in seleniu, aceste nuci sunt ideale pentru persoanele care au un sistem imunitar mai slab sau sunt stresate. Din pacate, organismul nostru nu are capacitatea de a sintetiza acest element, asa ca trebuie sa luam zilnic, din alimentatie preferabil, aportul necesar de seleniu.

Despre toate acestea, precum si despre alte proprietati ale nucilor din Brazilia vom discuta mai pe larg astazi.

 

Nuci braziliene – de ce sa le consumi mai des

– intaresc sistemul imunitar. Da, este adevarat ca aceste nuci te pot ajuta sa lupti mai usor impotriva radicalilor liberi, si asta tot gratie seleniului continut. Asa ca nu te sfii sa le mananci, macar de 2 ori pe saptamana, ca gustare sau la micul dejun.

– controleaza greutatea corporala. Da, aceste nuci braziliene te pot ajuta si in acest caz. Tocmai pentru ca au in compozitie proteine si grasimi naturale, te vor ajuta sa-ti potolesti foamea rapid, conferind starea de satietate dupa care tanjesti. Dar, avand in vedere ca au 190 de calorii la 30 de grame, ai face bine sa nu consumi prea multe. Da, sunt foarte calorice, asa ca nu exagera. Mananca doar cateva nuci pe post de gustare, in special atunci cand tii dieta

– sustin sanatatea cardiovasculara. Va fi sustina din plin, daca apelezi la aceste nuci si le consumi cu regularitate. Bogate in acizi grasi omega-6, fibre, fier si mangan, aceste nuci braziliene vor preveni bolile specifice inimii. Desigur, este indicat si sa scazi consumul de carne si sa faci miscare, cat mai des

Nuci braziliene – sau cum sa spui adio colesterolului „rau”

– promoveaza colesterolul bun. La fel ca toate nucile, acestea sunt bogate in fibre alimentare, exact ceea ce ai nevoie pentru o sanatate de fier. Fiind de origine vegetala, desigur ca nucile nu contin colesterol, ceea ce este minunat pentru o stare de sanatate mai buna. Grasimile nesaturate din nucile de Brazilia te vor ajuta sa ai un colesterol mai mic, in parametrii normali.

 

Nuci braziliene, alte beneficii demne de luat in seama:

– previn aparitia hemoroizilor
– glicemia va fi in parametrii normali
– previn pietrele si nisipul la rinichi
– reduc riscul de formare a hemoroizilor, precum si alte probleme ale tranzitului intestinal

– asigura necesarul de proteine. Pentru ca au aproape la fel de multe proteine ca si pestele sau alte tipuri de carne, nucile braziliene sunt ideale pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana

– previn inflamatiile. Un aspect foarte important, avand in vedere ca inflamatiile pot produce boli si afectiuni grave, asa ca este bine sa prevenim acest fenomen. Seleniul are un aport important in acest proces de prevenire a inflamatiilor. Nucile braziliene mai contin mangan, zinc, vitamina E, potasiu si riboflavina

Nuci braziliene – slabeste intr-un mod sanatos si eficient

 

Da, in special in contextul in care nu esti „contracronometru” si nu este nevoie sa slabesti 10 kilograme intr-un timp foarte scurt…Oricum nu este indicat, decat daca acele kilograme se duc de la sine, fara sa fortezi. O dieta axata pe mai multe fructe si legume proaspete te poate ajuta sa slabesti foarte mult. Tine de tine sa gasesti cat mai multe retete sanatoase si gustoase.

Consuma nuci braziliene in dieta, pentru a avea fibre si a scapa de senzatia de foame. Digestia va fi imbunatatita, iar tu vei fi mai supla ca oricand, daca urmezi cateva reguli de baza, in procesul de slabire. Succes!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *