Dieta vegetariana in Romania, in continua crestere!

Poate ca nu ai fi zis, in special ca vorbim despre o tara traditionalista cum este Romania, dar dieta vegetariana a devenit foarte populara, in ultimul an. Iar acest aspect a fost observat si de straini, care au pus Romania pe lista tarilor „veggie friendly”. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca optiunile culinare vegetariene sunt in continua crestere.

Conform livekindly.com, o publicatie canadiana care si-a facut o misiune din a promova importanta nutritiei, se pare ca in Romania a avut loc un adevarat fenomen, in 2018. Asadar, tarile din Europa de Est trec la o dieta vegetariana sau cel putin, incep sa manance mai putina carne decat in trecut.

Conform Radu Balaceanu, country manager la Foodpanda, exista o cerere imensa de preparate vegetariene, iar restaurantele abia mai fac fata in ultima vreme. Neasteptat, dar adevarat. „In comparatie cu anul trecut, au existat de 9 ori mai multe comenzi pentru mancaruri exclusiv vegetariene, romanii incep sa fie mai atenti la dieta lor”, observa Balaceanu.

Dieta vegetariana – din ce in ce mai des intalnita

Radu Balaceanu a mai declarat ca, datorita unui numar urias de comenzi pentru mancare veggie, meniurile au fost diversificate, in acest sens. „Am fost nevoiti sa diversificam meniurile vegetariene, asa ca multe preparate care inainte contineau carne, au fost adaptate, vorbim despre burgerii vegetarieni sau lasagna vegetariana.”

Care sunt preparatele vegetariene cel mai des comandate de catre romani? Vorbim despre: supa crema de linte, salata de cruditati cu halloumi, burger veggie, lasagna vegetariana si salata de ciuperci Alaska.

Asa ca, dieta vegetariana incepe sa fie o optiune pentru tot mai mult romani interesati de propria sanatate. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca obezitatea incepe sa fie o problema si in Romania. Nu mai vorbim de cazurile de cancer, diabet, boli cardiovasculare, care pot fi prevenite de cele mai multe ori. Dar pentru ca aceasta sa se intample este nevoie de o dieta mai sanatoasa si mai putin stres, desigur.

Asadar, in ultimul an comenzile pentru mancare vegetariana au crescut enorm, iar Bucuresti, Cluj si Timisoara se numara printre cele mai „veggie friendly” orase.

Desigur ca multe companii straine care produc preparate vegetariene, precum si lanturi de restaurante specifice vor incepe, probabil, sa se orienteze spre Europa de Est.

Dieta vegetariana – tot mai multi oameni incep sa aleaga…veggie!

Nu doar Romania a cunoscut o crestere fantastica, in ceea ce priveste alimentatia axata pe legume. Progrese foarte mari au mai facut si americanii, englezii, dar si australienii. Asa ca 2018 pare sa fie un an al schimbarilor, din acest punct de vedere.

Dieta vegetariana devine preferata multora, avand in vedere ca exista foarte multe produse alimentare delicioase, care se prepara fara carne. Cercetatorii atrag atentia tot mai des asupra problemelor care pot aparea atunci cand consumam prea multa carne si grasimi animale. Tocmai de aceea este excelent sa vedem ca oamenii incep sa fie mai atenti la nutritie.

Desigur ca nu este nevoie sa fii exclusiv vegetarian, dar macar timp de 2 zile pe saptamana mananca fara carne. Fii sigura ca vei elimina foarte multe toxine in acest fel.

Romanii vor sa fie mai sanatosi, iar generatia tanara este mult mai constienta de importanta nutritiei si a sportului, decat cele din urma.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *