Beneficiile perelor. De ce sa le consumi toamna aceasta

Despre beneficiile perelor s-a tot discutat, iar de cand romanii au inceput sa fie mai interesati de propria dieta, multe articole despre nutritia sanatoasa s-au scris. Asa ca este momentul sa aprofundam si noi acest subiect. In special ca perele iti pot conferi o gramada de beneficii, avand in vedere ca abunda in vitamine, minerale si nutrienti.

Iar vestile bune nu se opresc aici! Perele sunt sarace in calorii, asa ca poate nu stiai ca sunt perfecte ca gustare, atunci cand esti la dieta de slabire.

Desigur ca beneficiile perelor nu sunt utile doar celor care tin cura de slabire. Nicidecum. Perele sustin sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si sustin sanatatea inimii. Si unde mai pui ca sunt minunate la gust? Te vom invata astazi si cum sa prepari cel mai savuros smoothie de pere.

Asa ca haide sa vedem despre ce este vorba!

Beneficiile perelor – fructele de sezon minune

1. Au un aport caloric scazut. Sa incepem cu acest aspect esential pentru orice femeie care doreste sa aiba grija de silueta ei. Da, perele sunt grozave, pentru ca au putine calorii, pana intr-o 100, dar contin fibre, ceea ce te va ajuta sa scapi de senzatia de foame. Nu suna rau nu-i asa? Mai bine decat sa rontai covrigei pana la masa de pranz!

Nu doar ca te vor ingrasa, dar faina alba are efecte nefaste asupra organismului. Sustine procesul de inflamare si este acida, ceea ce poate afecta sanatatea in timp. Nu uita sa alegi mereu produsele din faina integrala.

2. Imbunatatesc procesul digestiv. Beneficiile perelor pot fi de folos acelor persoane care se confrunta cu o digestie lenta. In special ca o para contine aproape 20% din necesarul zilnic de fibre. Asadar, tranzitul intestinal va fi accelerat, vor fi eliberate sucurile digestive, iar tot procesul va merge mai bine. O idee foarte buna sa consumi pere, in special daca te confrunti cu constipatia si diareea.

3. Contin antioxidanti. Traim intr-o lume din ce in ce mai poluata, iar lucrurile nu par sa se amelioreze, tocmai de aceea ar trebui sa alegem mancaruri care au antioxidanti. Asa vom fi tinuti la distanta de bolile autoimune, precum si alte maladii produse de acumularea toxinelor si a stresului. Perele te pot ajuta sa te eliberezi de efectul radicalilor liberi. Datorita antioxidantilor, pot fi prevenite boli precum: cancerul de colon, de san sau de prostata

 

Beneficiile perelor – un organism mai puternic!

4. Sustin imunitatea. Stii ca bolile apar ca urmare a unui sistem imunitar slabit, care nu se mai poate apara foarte bine de efectele nocive. Asadar, atunci cand consumi pere poti sa fii sigura ca vei lua un aport de minerale si vitamine absolut necesar sistemului imunitar. Contin vitamina A, C si E, precum si calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Sa nu uitam ca perele au un indice glicemic scazut.

5. Indicate pentru inima. Da, beneficiile perelor sunt eficiente si in cazul celor care au probleme cu inima. Sau care vor sa tina la distanta astfel de afectiuni cardiovasculare. Fibrele au rolul de a scadea tensiunea arteriala si colesterolul „rau”. Asa ca o inima sanatoasa presupune si un consum moderat de pere proaspete!

6. Combat inflamatiile. Asa ca, atat timp cat vrei sa elimini blocajele din organism, sa scapi de aciditate si sa slabesti, mananca pere mai des. Se numara printre acele alimente magice care pot combate obezitatea si chiar cancerul. Nu uita ca aceste boli cronice pot fi prevenite. Daca vei manca sanatos cu siguranta vei fi la „adapost”.

7. Au efecte benefice asupra pielii si parului. Contin vitamina A, care are un efect minunat asupra acestor lucruri, avand in vedere ca incetinesc procesul de imbatranire. Previn ridurile si petele, da si pierderea prematura a parului.

 

Beneficiile perelor – un smoothie de minune

Desigur ca recomandam in special consumarea in starea lor cruda, mai putin in gemuri si dulceturi. Dac vrei sa profiti de beneficiile perelor, atunci rasfata-te cu un smoothie minunat.

Smoothie cu pere:

– o para
– o banana mica
– o lingurita de miere
– cativa fulgi de cocos
– apa plata

Pune totul in blender si amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Vei vedea ca este unul dintre cele mai gustoase si sanatoase smoothie-uri pe care le-ai degustat, garantat!

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *