Dieta pentru un abdomen plat

Daca iti doresti cu adevarat sa scapi de grasimea abdominala pentru totdeauna, poate ar fi o idee buna sa incerci dieta pentru un abdomen plat. Practic, vei avea parte de cateva reguli de aur pe care va trebui sa le urmezi cu sfintenie, daca vrei sa te mentii in forma. Iar abdomenul plat este visul multor femei.

Multe articole s-au scris pe aceasta tema, asa ca probabil stii deja care sunt factorii care declanseaza procesul de ingrasare. Dar ce este de facut de acum incolo? Ei bine, cu siguranta ar fi bine sa ai un plan. In acest fel vei reusi sa slabesti, cu siguranta.

Desigur ca dieta pentru abdomen plat presupune un efort din partea ta, avand in vedere ca ne vom axa tot pe sport si dieta. Nu, nu exista alta varianta, de acest aspect poti fi sigura!

Aceasta combinatie este imbatabila, atat timp cat te tii de treaba si respecti sfaturile pe care urmeaza sa ti le oferim.

Dieta pentru un abdomen plat – ce este de facut?!

Si nu este doar un moft sa nu ai grasime abdominala. Se pare ca aceasta sporeste riscul de a avea boli de inima, anunta cercetatorii americani.

Desigur ca ideea de baza este echilibrul. Trebuie sa ai o dieta echilibrata si sa mananci din toate, dar cu masura. Alte studii au mai aratat ca mesele mai dese si mai mici ar putea fi cheia unei siluete de vis. Oamenii care au 5-6 mese pe zi au sanse mult mai scazute sa se ingrase. Sportul are un aport extrem de important in a mentine o greutate constanta, asa dupa cum probabil banuiai deja.

Una dintre reguli, in dieta pentru un abdomen plat, va fi alegerea sucurilor naturale sau a smoothie-urilor, in loc de gustari. Adica, un suc de portocale cu putina pudra de iarba de grau sau un smoothie de fructe de padure ( cu sirop de agave) vor fi minunate. Sucurile de legume, cum ar fi cel de sfecla, de morcovi, etc nu fac decat sa te ajute. In special ca nu au un aport caloric prea mare.

In dieta pentru un abdomen plat trebuie sa:

– ai 6 mese pe zi, dar sa nu mananci inainte cu 4 ore de culcare
– sa faci sport intensiv, macar de 3 ori pe saptamana
– nu numeri caloriile sau sa te cantaresti
– nu consumi alcool, pe parcusul unei luni intregi

Ceea ce mai este interesant este constituit de faptul ca nu vei avea voie sa mananci chiar orice. Asa ca ar trebui sa consumi doar alimentele pe care ti le vom indica. Acestea au fost atent selectionate de nutritionistii care au avut rezultate favorabile cu pacientii lor.

Ai voie sa mananci: leguminoase si legume de orice fel, lactate fara grasimi, nuci, carne macra, ulei de masline, unt de arahide, cereale integrale, fructe de padure, mere, avocado, banane, fasole, orez si paste integrale, unt de arahide, mazare, ardei gras, fructe de mare, peste, cartofi dulci, ciuperci, dovlecei, sucuri de citrice, usturoi, humus, pepene, piersici.

Cam aceasta ar fi lista alimentelor permise in perioada de o luna in care vei urma dieta pentru un abdomen plat. Desigur ca incurajam sa nu consumi prajeli, dulciuri si sa nu mananci in exces alimentele de mai sus.

In dieta cu abdomen plat un meniu ar trebui sa arate in felul urmator:

Mic Dejun: cereale integrale, lapte degresat si fructe de padure
Gustare: un smoothie sau o mana de caju
Pranz: o salata de cruditati, peste si o supa crema de legume
Gustare: suc de portocale
Cina: orez brun inabusit, alaturi de legume trase in ulei de masline

Asa cum iti poti imagina, acest meniu este orientativ, iar tu poti varia retetele si ingredientele, respectand conditiile de mai sus. Iti recomandam sa nu fi obsedata de numarul caloriilor si al kilogramelor. Lasa-le sa zboare, pe masura ce tu respecti planul. Nu uita sa gasesti programe fitness care sa lucreze intens abdomenul si coapsele. Trebuie sa le practici macar de 3 ori pe saptamana. In restul zilelor, poti opta pentru o plimbare, o alergare usoara sau o ora de pilates.

Miscarea are un rol esential in aceasta poveste. Vei renunta in aceasta luna la junk-food, alimente procesate, sucuri carbogazoase cu zahar, fainoase sau dulciuri. Crede-ne pe cuvant, rezultatele se vor vedea repede, iar tu vei arata mai bine ca oricand!

 

4.29/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *