Dieta South Beach – adio zahar si grasimi

Dieta South Beach este la moda de ceva timp, asa ca trebuia sa o abordam. In special ca cel care a creat-o este medic cardiolog. Asa ca regimul este unul sanatos. Medicul ne propune eliminarea glucidelor si a grasimilor „rele”, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Dr. Arthur Agatston a avut un mare succes cu dieta sa, iar cei care au urmat-o au slabit pana la 7 kilograme in 2 saptamani. Nu suna rau, nu-i asa? Atunci este momentul sa urmezi si tu dieta South Beach, o noua maniera de a scapa de kilogramele in plus.

Bineinteles ca nu este ceva nou, de fapt. Evident ca eliminand zaharul si grasimile trans „magia” va incepe sa se produca. Haide sa vedem impreuna care sunt principiile acestui regim de slabire super eficient.

Dieta South Beach – mananci bine si scapi de kilogramele in plus

In aceasta dieta te vei delecta cu fructe, legume, cereale integrale si multe altele, asa cum urmeaza sa vezi. Practic, vei gasi tot ce vei avea nevoie in meniul de zi cu zi.

Toate aceste efecte se datoreaza eliminarii glucidelor simple, adica a tot ceea ce contine zahar, cu alte cuvinte. Poti tine dieta mai mult de 2 saptamani, daca vrei sa slabesti si mai mult. Plus ca insulina si colesterolul vor fi in parametrii ideali, odata ce urmezi aceste principii.

Ce trebuie sa faci in dieta South Beach?

Vei consuma doar alimentele indicate. Asa ca vei elimina grasimile trans si saturate si glucidele simple. Stim, va fi putin greu la inceput, dar cu siguranta te vei obisnui. Vei reduce riscul de a avea boli cardiovasculare, diabet si chiar cancer.

Asa ca nu ai decat de castigat urmand dieta aceasta. Dr Agatston considera glucidele cu indice ridicat si lipidele despre care vorbeam nu fac decat sa ne afecteze sanatatea. De asemenea, sunt raspunzatoare de kilogramele in plus aparute parca „peste noapte”.

Dieta South Beach – ce poti manca?

In primele 2 saptamani vei consuma carne slaba – pui, curcan, peste, fructe de mare. Portiile vor fi obisnuite, nici prea mari nici prea mici. Ai voia sa mananci legume, dar si lactate oua si nuci. Este indicat sa mananci de 3 ori pe zi, fara sa exagerezi. Dar totusi mananca suficient de mult cat sa nu suferi de foame intreaga zi.

Ce ai voie sa mananci efectiv?

– carne de pui,  curcan (gateste-le la aburi sau gratar)

– muschi file de porc si de vita

– peste, orice soi

– oua

– branza slaba

– ulei de masline sau de rapita

– legume (in special cele verzi)

– arahide, migdale, fistic

Ce NU poti consuma:

– fast-food

– fripturi cu sosuri

– mezeluri super procesate

– lapte gras

– porumb

– morcovi, porumb

– fructe

– alcool

– fainoase

– produse de patiserie

– lapte sau produse de soia

Stim, nu este tocmai un regim simplu, dar cu siguranta este foarte eficient, fiind chiar un mod de viata, asa cum observa inventatorul.

Daca vrei sa continui regimul, dupa 2 saptamani poti introduce fibrele si glucidele. Asa ca vei avea voie fructe, cereale integrale, vin rosu, dar cu moderatie. Vei consuma mai rar si produse de patiserie, cartofi, morcovi, miere, banane sau ananas.

Dieta South Beach – cum arata un meniu?

La micul dejun – o felie de branza de vaci, un ou fiert/ salata de baby spanac si 2 felii de muschi file, ai voie o cafea sau un ceai

La gustare – un iaurt fara grasimi/ o felie de branza degresata

La pranz – salata cu legume si carne de curcan, pui sau peste, putina branza fara grasimi

La gustare – o rosie cu branza de vaci/ o salata verde cu putina branza

La cina – 150 grame peste la cuptor, o salata de cruditati/ o salata de varza alba cu 100 grame curcan/ 150 grame fasole verde

Seara am precizat si cantitatile, pentru a nu fi tentata sa mananci prea mult. Daca crezi ca aceasta dieta ti se potriveste, incearc-o si tu si spune-ne realizarea ta!

Atentie, daca ai probleme de sanatate consulta un medic inainte de a face o schimbare drastica de alimentatie. Succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *