Ce sa mananci seara, daca lucrezi pana tarziu

Daca lucrezi in ture sau esti nevoita sa stai pana noaptea tarziu, cu siguranta ti se face foame, asa ca ar trebui sa stii ce sa mananci seara, pentru a nu crea dezechilibre in organism.

Fara doar si poate ca nu este bine sa mancam seara, dar atunci cand situatia o cere, trebuie sa te adaptezi. De exemplu, daca lucrezi in ture, vei fi nevoita sa consumi mancare si in timpul noptii. Nu iti face probleme, vom gasi alternative sanatoase si nutritive. Nu va trebui sa te indopi cu tot felul de alimente care ingrasa si nu tin de foame. Desigur ca este tentant sa rontai covrigei sau chipsuri, in special cand esti treaza la o ora tarzie.

Dar nu ceda tentatiei. Ce sa mananci seara? Ei bine, daca lucrezi inseamna ca ai nevoie de proteine si nutrienti, asa ca iti vom prezenta cateva modalitati de a le obtine. Alimentatia poate fi o adevarata binecuvantare, atat timp cat ai grija de tine.

Tocmai de aceea astazi vom invata ce este bine sa mancam in astfel de situatii mai rar intalnite.

 

Ce sa mananci seara, tarziu

1. Proteine de calitate. Da, cu siguranta vei avea nevoie de acestea, atat timp cat vei lucra noaptea. Nu de alta, dar trebuie sa ai energie pentru a-ti face treaba bine. Este destul ca somnul va fi afectat, macar nutritia sa fie in regula. De exemplu, o salata de ton, sau un ou cu avocado si 2 felii de paine integrala pot reprezenta mancarea perfecta, in timpul serii.

In acest fel te vei putea concentra mai bine, vei fi mai atenta si de ce nu, mai binedispusa. Ce sa mananci seara, la birou? Mai putina paine si carbohidrati, asta este clar. Acestea au rolul de a scadea capacitatea de concentrare si induc o stare de somnolenta…

2. Evita alimentele cu zahar. Da, zaharul oricum nu este recomandat pentru ca poate afecta starea de sanatate. Cu atat mai putin in timpul serii, la fel, iti va induce starea de somn si nu prea vei avea energie. La fel se petrece si in cazul cafelei, asa ca nu exagera! Mai bine bea un ceai verde sau rosu, ambele sunt energizante si te vei simti mult mai bine.

3. Fructe si legume. Stim, ai prefera ca merdenelele sa aiba un efect pozitiv asupra ta, dar nu se petrece asa. Fructele proaspete, precum merele, perele, strugurii, piersicile sunt ideale! Iti vor da energie, plus ca au un efect de satietate. Ce sa mananci seara? Ia-ti si legume crude la tine. Rontaie morcovi, gulii si chiar o salata de rosii si castraveti, cu putina branza de capra. Desigur ca toate acestea te vor regivora, iar munca de noapte nu va mai fi asa grea.

 

Ce sa mananci seara – nu uita de nuci si dulciuri sanatoase

4. Migdale, caju, alune de padure. Daca chiar vrei sa mananci ceva de genul, asigura-te ca alegi acele nuci nesarate si neprajite. Daca vrei, le poti rumeni tu putin intr-o tigaie. In acest fel vor deveni mai savuroase si nici nu vei mai simti nevoie de sare. Da, nucile enumerate reprezinta gustari minunate, chiar si atunci cand esti la dieta. Desigur, au multe calorii, asa ca nu consuma mai mult de o mana de nuci.

5. Dulciuri fara zahar. Daca ai chef de ceva dulce, poti servi un smoothie de fructe cu putina miere. Sau un suc de portocale. De asemenea, iti recomandam prajiturile raw-vegane, daca bugetul iti permite. Sanatoase si dietetice, aceste prajiturele te vor cuceri instantaneu.

6. Mancaruri vegetariene. Carnea se digera mai greu, asa ca iti recomandam cu caldura preparatele veggie. Ce sa mananci seara? O lipie cu humus si legume, falafel cu salata de cruditati, cereale integrale si lapte vegetal, chiftelute de legume si o felie de paine integrala, zacusca, salata de vinete, mancare de linte, salata de naut, etc. Credem ca ti-ai facut o idee, desigur, poti varia si diversifica preparatele, dupa bunul plac.

7. Lactate degresate. Un iaurt, o cana de lapte fara prea multe grasimi, putina branza de capra. Nu uita ca, atat timp cat vrei sa-ti pastrezi silueta, ar trebui sa le consumi in combinatie cu salate. In acest fel, vei manca sanatos si vei avea grija si de silueta ta.

Ce sa mananci seara – nu uita sa te hidratezi

Apa si sucurile naturale te pot ajuta sa fii mai odihnita si sa „functionezi” in continuare. Nu uita sa mai bei un litru de apa in timpul serii. Daca poti, ia la tine sucuri naturale de fructe si legume. Acestea au rolul de a-ti da un plus de energie si vitalitate.

De asemenea, ridica-te cat mai des, fa cativa pasi si ia o gura de aer. Nu este normal sa lucrezi in timpul noptii, asa ca trebuie sa ai mai mare grija de tine. Succes!

 

4.88/5 (33)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *