Dieta iti influenteaza starea de spirit

Dieta iti influenteaza starea de spirit fara doar si poate, asa ca inca un motiv in plus pentru a avea grija la ceea ce mancam. Dupa cum stii, regimul alimentar a devenit extrem de important in zilele noastre, fiind vital pentru o sanatate de fier.

Asa ca nu ar fi cazul sa ignori aceste informatii pentru ca s-ar putea sa iti para rau. Daca stai sa te gandesti, nu este nimic ciudat in faptul ca dieta iti influenteaza starea de spirit.

Este un fapt binecunoscut ca suntem ceea ce mancam, asa ca poate acest subiect ar merita mai multa atentie decat i-am oferit pana acum. Haideti sa aflam mai multe informatii impreuna.

Dieta iti influenteaza starea de spirit – ce este de facut?

In urma cu cativa ani, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca o dieta bazata pe zahar, grasimi saturate si fainoase nu are cum sa fie benefica pentru psihic. Pe langa faptul ca aceasta dieta tipic americana duce la boli cronice precum cancerul si diabetul, poate spori si sansele de a avea si alte afectiuni cronice.

Asa ca nu insista sa consumi zilnic:

– zahar

– fast-food

– semipreparate

– paste din faina alba

– produse de patiserie

– sucuri carbogazoare

Si lista poate continua la nesfarsit. Stii si tu deja ca majoritatea mancarurilor de la restaurante nu sunt deloc sanatoase, in special cele de la fast-food-uri. Asa ca evita-le cat mai des, pentru ca noi studii observa conexiunea dintre depresie si o dieta nesanatoasa.

Dieta iti influenteaza starea de spirit – ce ar trebui sa mananci pentru o viata mai fericita?

Consumati carbohidrati sanatosi. Vorbim despre cereale integrale, fructe, legume proaspete, etc. Nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta curenta. In fiecare zi ar trebui sa mananci fructe de sezon si cereale integrale, leguminoase sau legume inabusite si salate de cruditati. Vei observa ca vei avea parte de mai multa energie daca mananci in acest mod, garantat.

Luati micul dejun zilnic! Ca tot vorbeam despre importanta a ceea ce mancam. Nu mai sari peste micul dejun, este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Asa ca fa o lege din a manca sanatos in fiecare zi, inca de la prima masa. Pe langa cereale integrale, mai poti opta in unele zile pentru omleta cu legume si salate, smoothie-uri, fructe, etc. Variaza micul dejun, nu mai consuma doar oua la nesfarsit. Un bol de ovaz, lapte vegetal si cateva fructe de sezon pot constitui un mic dejun perfect.

Evident ca vei avea o stare de spirit mai buna, plus ca vei slabi si te vei simti mai in forma ca oricand.

Nu uita sa consumi mai des si Omega-3, acesti acizi grasi atat de importanti. Asa ca pestele, nucile si semintele nu ar trebui sa lipseasca din dieta. Consuma somon sau alt peste gras cel putin o data pe saptamana. Acizii grasi Omega-3 sunt oferiti si persoanelor care sufera din pricina depresiilor, iar rezultatele au fost favorabile, acesta avand rolul de a ameliora.

Dieta iti influenteaza starea de spirit – vitamina D si dieta mediteraneana

Despre vitamina D stii deja ca este necesara pentru o stare de spirit mai buna. Nu degeaba in tarile unde soarele nu se arata asa des, ratele de depresie si chiar sinucidere sunt mai crescute. Asa ca expune-te la soare intr-un mod intelept.

Pestele gras, branza, ciupercile si ouale contin la randul lor vitamina D, asa ca este demn de luat in seama acest aspect.

Dieta meditareana are un mare succes si in randul celor care vor sa slabeasca, dar si cei care vor sa aiba o viata mai buna ar trebui sa o urmeze.

Dieta meditareana – dieta anului 2019

Pentru ca te poate ajuta sa te mentii in forma dupa ce ai slabit, este considerat un regim alimentar de exceptie. Poti manca ce am mentionat sus, dar fara a exagera. Nu uita sa nu mananci cu 4 ore inainte de culcare. De asemenea, trebuie sa faci miscare cat mai des, cel putin de 4 ori pe saptamana!

Vei manca zilnic cereale integrale, fructi…vezi dieta completa aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *