Uleiul de cocos, beneficii pentru sanatate

Este imposibil sa nu fi observat ce popularitate a „castigat” in ultima vreme uleiul de cocos, nu putini fiind cei care ii lauda proprietatile remarcabile.

Are nenumarate beneficii, de la intarirea sanatatii sistemului cardio-vascular si pana la o piele mai frumoasa. Ceea ce este remarcabil consta in faptul ca uleiul de cocos poate fi folosit atat intern, cat si extern. Tocmai de aceea mentionam ca poate fi aliatul tau in nenumarate situatii.

In trecut era considerat ca acele grasimi saturate continute de acest ulei sunt daunatoare, dar studii recente demonstreaza contrariul. Se pare ca persoanele care folosesc preponderent ulei de cocos sunt ferite de bolile de inima. Dar sa vedem utilizarile acestui ulei, pentru a ne convinge de proprietatile sale.

Uleiul de cocos, la ce ne foloseste?

1. Te ajuta sa iti mentii greutatea. Asta este mereu o veste buna, nu-i asa? Asadar, acizii grasi continuti de ulei nu se depun, ba chiar din contra. Sunt folositi de ficat drept sursa de energie. De asemenea iti ofera senzatia de satietate de care ai nevoie.

Cum se consuma intern uleiul de cocos? Simplu, fie il adaugi in salate, fie in smoothie-uri sau chiar in cafea. Ai grija sa cumperi un ulei de cocos presat la rece. Acesta este de calitate superioara, asa ca vrei sa consumi ce este mai bun. Poti adauga o lingurita in preparatele mai sus mentionate.

2. Albeste dintii. Vrei o dantura mai sanatoasa si dinti mai albi? Atunci alege uleiul de cocos, sigur te va ajuta. Mucoasa bucala va fi curata de toxine daca vei face dimineata gargara cu o lingura de ulei de cocos. Si procedeul de oil pulling te poate ajuta in acest sens.

3. Ingrijeste parul. Vrei ca podoaba ta capilara sa fie cat mai sanatoasa? Aplica putin ulei de cocos incalzit pe par si lasa-l timp de o ora. Dupa aceea, spala-te normal pe cap. Va revitaliza si va da un plus de stralucire parului.

4. Demachiere naturala. Sigur iti doresti sa scapi de machiaj intr-un mod sanatos, iar acum ai gasit solutia. Din nou incalzeste putin uleiul de cocos si pune o cantitate mica pe o discheta demachianta. Rezultatele vor fi uimitoare.

5. Deodorant natural. Cu siguranta vrei asa ceva, iar acum te vei putea bucura de un astfel de produs. In loc de cele pe baza de saruri de aluminiu, un deodorant de acest fel te va tine departe de mirosuri neplacute, in mod natural. Creeaza-ti unul din ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, uleiuri esentiale parfumate, amidon de porumb. Vei gasi nenumarate retete pe internet.

6. Te fereste de vergeturi. Se aplica zilnic pe piele si are efecte imediate, ideal pentru femeile insarcinate. Are si rol cicatrizant, asa ca nu te sfii sa aplici pe diverse rani minore.

7. Rol digestiv. Ai probleme cu digestia? Incearca un remediu natural, asa ca introdu uleiul de cocos in salate, mancaruri, etc. O lingurita este suficient, asa cum am mai mentionat. Ajuta si in tratarea ulcerului.

Uleiul de cocos, o adevarata minune pentru trup

Dupa cum vezi, acest ulei merita introdus atat in alimentatie, dar si pentru a trata si preveni diverse afectiuni. Achizitioneaza unul de calitate superioara si bucura-te de beneficiile sale. Este important sa folosim remedii naturale, pentru a ne proteja sanatatea si de ce nu, pentru a economisi bani.

 

 

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *