Idei de retete cu patrunjel – sanatate curata

Stii deja ca este super sanatos, dar nu prea cunosti retete cu patrunjel? Ei bine, lucrurile se vor schimba in curand. Pentru ca ne-am propus sa iti prezentam cateva idei demne de luat in seama.

In special ca aceste retete cu patrunjel nu trebuie gatite la sute de grade, asa ca ingredientul nostru isi va pastra proprietatile. Patrunjelul este una dintre acele plante care abunda in vitamine, dar pe care o consumam prea rar, de multe ori.

Pur si simplu uitam sa-l adaugam in salate, omlete sau orezuri si ramane in umbra. Desi adaugarea sa in mancare poate aduce o gramada de beneficii. Alta veste buna consta in faptul ca patrunjelul sustine arderile. Asa ca este ideal in procesele de slabire, inca un motiv in plus.

Idei de retete cu patrunjel – cumpara alimentul de la micii producatori

Stim ca probabil te-am plictisit deja de discutia cu legumele bio, dar chiar fac diferenta. In special ca patrunjel poti gasi cu usurinta la piata sau la micii distribuitori. In acest fel ii vei ajuta si pe ei, iar tu vei manca ceva mai sanatos si fara chimicale.

Patrunjelul este o planta diuretica, cu proprietati uimitoare pentru sanatatea ta, asa ca nu este de mirare ca are si efect antioxidant. La ce ne ajuta patrunjelul?

Poate nu stiai, dar te poate ajuta in nenumarate cazuri. Aceste frunze de patrunjel sunt bogate in vitaminele A si C, iar radacina are proprietati diuretice. De asemenea, din radacina ceaiului se prepara ceai, o bautura foarte eficienta pentru slabire…totul despre dieta cu patrunjel aici >>>

Acum sa ne intoarcem la retetele de azi. Prima vedeta va fi salata tabouleh, pe care sigur ai remarcat-o in restaurantele libaneze sau arabesti.

Ce ar fi sa o prepari chiar tu, la tine acasa? Este super gustoasa si usor de realizat. Plus ca este o garnitura saraca in calorii.

Salata tabouleh

Ingrediente

– 4 legaturi de patrunjel

– o legatura de ceapa verde ( daca vrei)

– cateva rosii cherry

– sucul unei lamai

– 150 grame bulgur

– ulei de masline

– condimente dupa gust

Mod de preparare

In primul rand vei pregati bulgurul, peste care trebuie doar sa adaugi apa fierbinte, asa cum scrie la indicatii. Il vei lasa putin de-o parte pana se umfla, aproximativ 15 minute. Intre timp, cureti patrunjelul si il toci marunt, la fel si rosiile, alaturi de ceapa verde. Amesteca-le bine intr-un bol, adauga si bulgurul. Acum este momentul sa pui sucul de lamaie si uleiul de masline.

Amesteca bine si savureaza o salata super sanatoasa si usor de preparat. Evident ca merge de minune cu falafelul sau alte preparate arabesti.

Idei de retete cu patrunjel – omleta cu feta

Ingrediente

– 4 oua de tara

– o legatura de patrunjel

– 2 felii de branza feta

– ulei presat la rece

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga si patrunjelul maruntit in prealabil si branza sfaramata. Se amesteca bine si se da la gatit, intr-o tigaie incinsa. Se lasa pret de cateva minute si se savureaza alaturi de cateva felii de paine integrala.

Pesto de patrunjel

Ingrediente

– o legatura patrunjel

– un catel de usturoi

– sucul de la 1/2 lamaie

– 3 linguri ulei de masline

– cateva alune de padure ( optional)

– 20 grame parmezan

– sare, piper

Mod de preparare

Se vor da ingredientele de mai sus intr-un blender. Asa ca adauga-le pe toate si amesteca la viteza mare, pana obtii o pasta omogena. Te vei indragosti iremediabil de acest preparat super sanatos. Il poti adauga in paste, dar si orezuri sau cartofi natur.

Idei de retete cu patrunjel – adauga si in sucuri

Asa ca un suc de portocale sau grapefruit poate deveni si mai sanatos daca adaugi si o mana de patrunjel. Plus ca gustul sau va fi la fel de bun. De asemenea, adauga patrunjelul si in salatele de vara. Merge de minune, alaturi de cateva rosii, ridichi si putina branza feta.

Desigur ca poate fi adaugat si in retetele de orez, dar merge de minune presarat si pe paste, cartofi sau alte legume. Dupa cum vezi, este mult mai simplu sa-l introduci in dieta ta decat ai fi crezut.

Incepe chiar de azi sa-l consumi si invata sa mananci mai sanatos.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *