De ce sa gatesti cu ulei de masline?

Daca si tu te-ai intrebat de ce ar fi indicat sa optezi pentru ulei de masline mai des, astazi avem raspunsul pentru tine. Nu esti singura care vrea sa inteleaga mai multe despre acest ulei considerat superior. De asemenea, uleiul de masline este una dintre vedetele dietei mediteraneene.

Este momentul sa afli cum poti avea o viata mai sanatoasa, dar si un trup mai suplu! Pentru ca cei care urmeaza celebra dieta mediteraneana sustin ca traiesc mai mult, se mentin in forma si au o sanatate de fier.

Este timpul sa adaugi mai des celebrul ulei in salatele de cruditati, dar si in supele creme sau alte retete. Evident ca iti recomandam sa cumperi ulei de masline din surse sigure, chiar daca este un pic mai costisitor. Doar in acest mod poti sa fii sigura ca ai achizitionat un produs alimentar calitativ.

Uleiul de masline – ce spun specialistii?

Fara doar si poate ca majoritatea sunt de acord ca acesta ar trebui consumat mai des in loc de uleiul de porumb sau de floarea-soarelui, dublu rafinat. Se pare ca cel de masline ne ajuta sa scadem colesterolul, sa prevenim bolile de inima, cancerul, cele neurodegenerative si respiratorii.

Iar aceste aspecte sunt recunoscute si de catre specialistii americani, conform unui articol publicat in Jurnalul American de Cardiologie. Iar medicii din SUA au vrut sa si testeze teoria, asa ca au realizat un studiu care a durat nu mai putin de 28 de ani. In cadrul cercetarii au participat aproximativ 92.000 de subiecti, care au suferit sau sufereau inca din cauza bolilor cardiovasculare sau canceroase.

Dupa studii indelungate, s-a concluzionat ca cei care consumau zilnic ulei de masline (cel putin 1/2 de lingura, cu aprox.) aveau un risc mult mai mic de a-si pierde viata, din cauza afectiunilor. Cu alte cuvinte, aveau sanse mai mari sa se vindece de bolile mentionate.

Uleiul de masline versus margarina, unt sau maioneza

Studiul a mai aratat si ca alti „inlocuitori” ai uleiului de masline, precum untul, uleiul de floarea-soarelui sau chiar maioneza, pot reduce speranta de viata. In special in cazul celor care sunt predispusi la afectiunile de mai sus.

De asemenea, in cazul subiectilor din cadrul studiului pe care l-am precizat, un consum ridicat de ulei de masline a dus la scaderea riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiace, cu 19%. Iar asta nu este tot, participantii au redus cu 17% sansele de a muri din cauza cancerului si cu 29% riscul de a-si pierde viata din pricina bolilor neurodegenerative.

Rezultatele sunt incurajatoare si i-au pus pe ganduri pe cercetatori, care recomanda mai des ca niciodata sa punem pret pe o dieta sanatoasa si bogata in grasimi naturale, vegetale.

In comparatie cu alte produse pentru gatit, uleiul de masline contine grasimi nesaturate, care au rolul de a imbunatati nivelul colesterolului si a preveni bolile cauzate de inflamatii.

Ulei de masline cu lamaie – de ce ar trebui sa incercam?

Pentru ca este mai eficient decat ai fi crezut. Foarte util si in cazul celor care nu prea au energie. In special ca aceasta este o problema cotidiana, cauzata si de faptul ca organismul este plin de toxine. Ficatul trebuie purificat mai des, mai ales ca este responsabil de procesarea chimicalelor si a altor substante daunatoare.

Un ficat sanatos iti va permite o stare de spirit energica, plina de viata. Iar una dintre manierele de purificare este uleiul de masline cu lamaie >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *