Cum sa slabesti sanatos – ce alimente sa ai in frigider?

Cum sa slabesti sanatos, avand parte de o dieta imbelsugata si eficienta? In primul rand va trebui sa controlezi ce tii in frigider, in sensul ca mancarea sanatoasa va fi nelipsita. La fel si proviziile din camara, avand in vedere ca chipsurile, covrigeii si conservele nu sunt recomandate in dieta de slabire.

De asemenea, nu uita sa mergi mai des la piata pentru a cumpara fructe si legume de la producatorii romani. Stim ca nu sunt toate de factura ecologica, dar cu siguranta poti gasi cruditati mai proaspete decat cele de la supermarket.

Cum sa slabesti sanatos? Asigura-te ca ai mereu la indemana fructe, nuci, salate, etc si vei fi motivata sa mananci mai eficient pentru a slabi. Cu alte cuvinte, vei crea un deficit de calorii mancand cruditati, ceea ce inseamna ca procesul de slabire va fi impulsionat.

Asadar, incepe anul cu dreptul si pregateste-te de primavara!

Cum sa slabesti sanatos? Ce alimente sa nu iti lipseasca din frigider

Pentru a avea optiuni sanatoase, este vital sa ai legume in frigider. Ne referim la dovlecei, morcovi, ardei, ciuperci, vanata, etc. Aceste legume pot fi date pe razatoare si calite sau fierte pret de cateva minute intr-o tigaie. In 5 minute vei obtine o garnitura minunata pentru un peste, pui la gratar sau o omleta. Desigur ca amestecul mentionat merge de minune si alaturi de o omleta sau cateva felii de tofu, daca vrei sa tii post.

Este doar una dintre variantele disponibile, poti sa pregatesti nenumarate feluri de legume sau salate. De exemplu, o salata verde cu ardei, masline, porumb si morcov este alta idee perfecta pentru o dieta de slabire.

Aceste amestecuri de legume la tigaie si cu putin ulei de masline si condimente merg si alaturi de paste sau orez. Opteaza pentru cele brune sau fara gluten, in acest fel continutul de glucide va fi mai scazut, asa ca nu va afecta silueta.

Cateva oua de tara sau ecologice sunt alta idee excelenta. Nu uita sa cumperi, iar 1-2 de ori pe saptamana iti poti pregati o omleta cu ciuperci, ardei si spanac, usor calite in prealabil. Poate fi un pranz sau o cina perfecta, in functie de ceea ce iti doresti. Nu uita ca o salata greceasca, adica rosii, castraveti, masline, branza feta si putin ulei de masline reprezintă o alta masa delicioasa si usor de incropit. Poti opta si pentru branza vegetala sau mai putin grasa, daca iti doresti.

Cum sa slabesti sanatos? Fructe si smoothie

Nu uita sa cumperi afine, zmeura si banane. Merg la micul dejun, in special daca pregatesti un smoothie. Daca iti place sa savurezi un mic dejun mai satios, poti opta pentru cereale integrale, lapte vegetal si afine sau zmeura. Si aici poti varia alimentele sanatoase, nu uita sa ai grija la portii, cele mici sunt recomandate in dieta de slabire, in mod evident.

Gustarile sunt esentiale, asa ca nu uita sa bei un smoothie intre mese, sa mananci cateva nuci sau un fruct de sezon. Nu lasa o pauza prea mare intre cele doua mese principale, pentru a nu fi tentata sa mananci exagerat.

Oamenii longevivi si sanatosi – ce mananca la micul dejun?

O sa incepem cu grecii din regiunea insulelor Creta si Ikaria, unii dintre cei mai sanatosi oameni din lume. In anii 50′, in Creta au trait cei mai longevivi oameni din lume. In acea perioada, barbatii si femeile au trait la fel de mult, avand multi locuitori trecuti de 100 de ani.

Ei bine, ce nu se stie despre acesti oameni este ca, in realitate, acestia nu prea mananca micul dejun. Cel putin nu in varianta clasica pe care o stim noi. Acestia practica, intr-un fel, postul intermitent, mancand mai degraba la ora mesei principale…citeste continuarea aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *