Obiceiuri care ingrasa! Ce sa nu faci seara

Fara doar si poate exista anumite obiceiuri care ingrasa, iar multe dintre acestea, daca sunt facute seara pot avea repercursiuni nefaste asupra siluetei. Asa se face ca orice femeie ar trebui sa fie informata. Trebuie sa stii ce sa nu faci chiar inainte de culcare, pentru a-ti mentine silueta.

Desigur, la prima vedere, obiceiurile pe care le vom enumera vor parea normale, avand in vedere societatea in care traim. Dar, cu toate acestea, este bine sa le eviti, pentru ca altfel vei lua in greutate.

Nu putini sunt cei care uita regula de a nu manca inainte de culcare. Iar consecintele nu sunt nici pe departe placute. Mai mult decat atat, este nefast si asupra sanatatii si te poti confrunta cu diverse boli sau afectiuni specifice.

Care sunt acele obiceiuri care ingrasa?

 

1. Nu dormi suficient. Este important sa ai parte de minim 7-8 ore de somn, in fiecare noapte, altfel s-ar putea sa te confrunti cu afectiuni. Plus ca, in acest fel metabolismul va functiona mai lent si iti va crea o pofta mai mare de mancare. Te ve simti obosita si nu vei mai avea chef sa faci miscare.

2. Mananci in exces la cina. Nu face asta, daca vrei sa fii sanatoasa si sa nu te ingrasi. Digestia va fi ingreunata pe parcursul noptii. Evita sa te uiti la televizor cand mananci, vei avea tendinta sa consumi mai multa mancare decat este necesar. Alege o cina lejera, compusa din salata si proteine. O felie de gratar de pasare si o salata de cruditati este perfecta, in acest caz.

3. Te duci la culcare imediat dupa cina. Total gresit, este evident ca constituie unul dintre acele obiceiuri care ingrasa. Vei sfarsi prin a te confrunta cu probleme ale digestiei. Nu uita sa te duci la culcare dupa 2-3 ore, dupa ce ai mancat.

4. Mananci prajeli seara. Este de la sine inteles ca nu trebuie sa faci asta, sub nicio forma, daca vrei sa iti mentii silueta. Corpul tau nu va reusi sa arda acele calorii, iar tu vei acumula…grasime.

De asemenea, s-ar putea sa ai dificultati, atunci cand vine vorba de somn. Seara este recomandat sa mananci alimente pregatite la gratar sau la abur.

5. Mananci prea picant. Alt obicei care te poate costa…silueta. Nu este indicat, aceste mancaruri picante au rolul de a ingreuna procesul digestiv, la randul lor. Pe de alta parte ajuta metabolismul, dar totusi nu este indicat sa fie consumate la ceas de seara.

6. Mananci cereale sau alti carbohidrati. Din seria acelor obiceiuri care ingrasa face parte si mancatul cerealelor seara. Ce se petrece? Cereale iti vor da un plus de energie, de care chiar nu ai nevoie seara. Fereste-te de mancarurile care contin zahar sau sunt procesate. Nu doar seara, ci si in viata de zi cu zi. Seara este indicat sa consumi un smoothie sau o salata de fructe. Desigur, vorbim despre portii mici.

7. Mananci desert. Din nou gresit. Desertul pe baza de zahar, lapte si oua nu se consuma seara. Da, ne referim la apetisantele prajituri. Organismul nu va putea arde acele calorii seara. Vrei ceva dulce? Din nou fructele sunt alegerea perfecta, iar tu nu te vei ingrasa.

Obiceiuri care ingrasa – nu neglija sportul si hidratarea

Vrei un trup de invidiat? Atunci alegerea perfecta pentru a obtine acest lucru este sa ai cat mai mare grija de tine. Nu neglija doua aspecte esentiale: sportul si hidratarea.

Daca vei face miscare intensa de cel putin 3-4 ori pe saptamana, vei vedea rapid rezultatele. Bea cel putin opt pahare de apa pe zi si vei vedea diferenta. Evita acele obiceiuri nocturne care ingrasa si iti vei mentine trupul in forma.

 

4.76/5 (21)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *