Fructele, cand este recomandat sa le consumam?

Fara doar si poate, fructele sunt un adevarat dar al naturii si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica, avand in vedere cate beneficii ne pot aduce.

Sunt o extraordinara sursa de vitamine, fibre si minerale, existand anumiti vegetarieni care mananca doar fructe.

Desigur ca este vorba despre cazuri rare, dar este posibil sa traiesti mancand doar atat.

Scepticii considera ca fructele pot deveni daunatoare, daca sunt consumate prea des. Dar acesta este un mit.

Atat timp cat vei pastra un echilibru, fructele iti vor imbunatati sanatatea si tonusul. Desigur, exista o serie de reguli importante atunci cand vine vorba de consumul fructelor.Este important sa urmam cateva „reguli” esentiale.

De multe ori suntem tentati sa credem ca nu conteaza prea mult cand mancam sau in ce ordine, dar lucrurile nu stau chiar asa.

Fructele, cum sa le valorificam

1. Ca prima regula, tine minte ca acestea trebuie mancate atunci cand sunt proaspete. Chiar nu este o idee buna sa mananci fructele care deja au putrezit ( chiar daca doar partial), deja nu vor mai avea efectele scontate.

2. Consuma fructe de sezon. Cel mai bine este sa mancam ( pe cat posibil) ce se face la noi in tara. Acestea au mai putine pesticide decat cele din import. Sunt de asemenea mai gustoase si pline de antioxidanti si vitamine.

3. Inainte de masa, cel mai potrivit. Daca vei manca fructele inainte de masa, va fi mult mai bine pentru tine. Digestia va fi vizibil imbunatatita.

4. Consuma-le in stare bruta. Ori de cate ori ai ocazia, e cel mai indicat. Doar in acel moment vei avea parte de toti nutrientii pe care le contin aceste alimente minunate.

5. Fructele ingrasa…sau nu? Probabil daca vei manca in exces, uitand sa pastrezi un echilibru. Nu exista niciun studiu care sa sustina aceasta afirmatie. Consuma-le cu placere, iar organismul tau va fi mai sanatos.

6. Gustarea ideala. Te confrunti cu o stare de foame, intre mese? Atunci alege sa consumi fructe. De asemenea nucile si semintele sunt alte gustari perfecte. In acest fel, nu te vei ingrasa, iar organismul tau va fi pregatit pentru masa de pranz.

7. Toate fructele sunt bune. Nu este cazul sa eviti vreun tip anume, ideea este sa pastrezi un echilibru.

Fructele, adevarate minuni ale naturii

Cei care consuma des aceste alimente au observat cat de bine se simt, dupa ce mananca un fruct savuros.

De exemplu, daca te confrunti cu constipatia, mananca dimineata fructe (alaturi de cereale integrale) si vei scapa complet de aceasta problema.
Este recomandat sa consumi 2-3 portii pe zi, asa ca nu este cazul sa iti faci probleme ca ai mancat prea multe.
Incepe sa mananci fructe mai des si observa care sunt cele mai potrivite pentru tine si metabolismul tau.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *