Retete vegetariene delicioase (de post). Incearca-le si le vei adora!

Poate ca nu crezi inca, dar exista retete vegetariene delicioase, iar dupa ce le vei incerca, cu siguranta vei dori sa repeti experienta culinara. Cine a spus ca retetele de post trebuie sa fie plictisitoare? De acum incolo, vei avea in „repertoriul” tau niste preparate vegane absolut minunate.

Asa ca nu vei mai crede ca vegetarienii o duc asa rau. Ba chiar din contra, vei dori sa adopti uneori stilul lor de viata.

Ai nevoie de cateva ingrediente mai speciale, cum ar fi caju sau nautul, dar acestea nu mai sunt demult un lux. Le poti gasi la preturi foarte bune, trebuie doar sa cercetezi un pic piata:

 

Iata cateva retete vegetariene delicioase:

1. Sos „de branza” pentru paste, orez, legume fierte, etc

Ai nevoie de:

– o mana de caju (lasat la hidratat cateva ore, intr-o cana cu apa)
– drojdie inactiva, o lingura
– 1 lingurita de mustar
– 2 morcovi
– 2 cartofi
– o ceapa
– 1 sau 2 catei de usturoi, dupa preferinte
– 1/2 lamaie
– sare
– piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert morcovii, cartofii si ceapa, intr-o oala, cu 2 cani de apa. Dupa aceea, se scot din apa (care nu se arunca!) si se lasa la racit. Se vor pune in blender: caju-ul, drojdia, mustarul, cartofii, ceapa si morcovii. Se adauga si apa in care au fiert legumele. Se adauga 1 sau 2 cateii de usturoi, sare, piper, putina lamaie. Se amesteca bine, dupa care se serveste cu paste, orez, etc. Ramane la latitudinea ta. Recomandarea noastra sunt pastele. PS. Pentru a imbogati reteta, poti adauga cateva ciuperci in sos, va fi un deliciu.

2. Supa crema de dovlecei

Se numara printre acele retete vegetariene delicioase, si vei intelege de ce, cand vei gusta.

Ai nevoie de:

– un dovlecel mare
– 2 cartofi
– 1 ceapa
– 1 L apa plata
– 1 sau 2 catei de usturoi, la alegere
– sare
– piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii, dovlecelul si ceapa, taiate in prealabil. Daca doresti, poti cali foarte putin ceapa inainte, pentru o aroma mai intensa. Dupa ce sunt fierte, se lasa la racit, dupa care se pune totul in blender. Vei adauga apa, in functie de cat de densa vrei sa fie supa. Se amesteca totul si se serveste cu crutoane. PS. Exista persoane care nu se omoara dupa varianta cu usturoi, gusta inainte de a adauga si al doilea catel, pentru a vedea daca iti place.

 

3. Paste cu ciuperci si sos de rosii

Exista retete vegetariene delicioase pentru paste, iar tu esti pe cale sa te lamuresti de acest aspect.

Ai nevoie de:

– o punga de paste intagrale (sunt la fel de gustoase, dar mai sanatoase!)
– 1 kilogram de ciuperci proaspete ( sau la conserva, daca te grabesti)
– 1 dovlecel
– sos de rosii
– 2 rosii bine coapte
– o ceapa
– 3 catei de usturoi
– oregano
– busuioc
– cimbru
– sare
– piper

 

Se caleste putin ceapa, se pune si usturoiul apoi. Se mai caleste un minut, dupa care se pun ciupercile. Se lasa vreo 15 minute, pana se duce din apa lasata de acestea. Apoi se adauga dovlecelul feliat. Se mai lasa cateva minute. Dupa aceea, se adauga sosul de rosii, amestecat cu putin apa, intr-o canita. se adauga si rosiile taiate cubulete si condimentele, mai putin sarea. Se da un clocot si se amesteca des, la foc mic. In acest fel, sosul va deveni dens.
La final se adauga si sarea. Daca vrei, poti pune deasupra putin cascaval vegetal ras ( sau parmezan, daca nu tii post).

 

4. Mancarica de naut

Ai nevoie de:

– 500 de grame de naut din conserva ( sau hidratat in prealabil, pentru cel putin 8 ore)
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– sos de rosii
– 1 dovlecel
– cimbru
– sare
– piper

Mod de preparare:

Daca s-a lasat la hidratat nautul, dupa aceea se va fierbe, la fel ca fasolea. Cand este aproape gata, in proportie de 80-90%, se ia de pe foc. Dupa aceea, se caleste ceapa si usturoiul, pentru 2-3 minute. Se pune si dovlecelul taiat cubulete si nautul ( scurs in prealabil). Se adauga si condimentele, dupa care se lasa la fiert, pana sunt toate facute. Vei adora aceasta mancarica, care face parte dintre acele retete vegetariene delicioase, pe care trebuie sa le incerci.

 

5. Fasole verde pastai si tofu prajit

Ai nevoie de:

– 1 kilogram pastai
– 1 ceapa
– 2 catei usturoi
– 250 grame tofu
– ulei de masline ( 2 linguri)
– sare
– piper

Mod de preparare:

Se oparesc pastaile si se lasa un pic la fiert, vreo 10 minute, pana sunt moi. Se caleste ceapa si usturoiul, dupa care se amesteca cu pastaile, se adauga si putina apa de la fiert. Se prajeste tofu in putin ulei, pe o parte si pe alta, pana devin usor aurii. Se serveste fasolea cu feliile de tofu, si o felie de paine integrala

Retete vegetariene delicioase: adio retelor de post monotone!

Acestea sunt doar cateva dintre retetele vegetariene delicioase, selectate special pentru tine. Cine a zis ca postul trebuie sa fie plictisitor? De acum incolo vei manca variat si sanatos in aceasta perioada.

Nu uita de micul dejun, care poate fi compus din cereale integrale si fructe, alari de lapte de caju sau migdale. Poti sa introduci in dieta ta smoothie-uri, in aceasta perioada. Sunt delicioase si sanatoase, de asemenea!

 

5/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *