Alimente scumpe, dar care merita banii!

Cu totii am observat ca exista alimente scumpe pe piata si de multe ori poate ne intrebam: chiar merita banii? In primul rand, nu trebuie sa neglijezi nutritia, un aspect esential pentru sanatatea ta. Adica este ca si cum ai intreba daca merita sa investesti in sanatatea ta…Asa ca da, unele alimente scumpe fac toti banii si nu ar trebui sa eviti sa le cumperi.

Intr-o lume in care este din ce in ce mai greu sa gasesti produse naturale, fa tot posibilul pentru a achizitiona alimente de calitate. Te vei bucura de un gust mai bun si nu vei avea parte de „hormoni de crestere si antibiotice”. Banuim ca nu iti doresti acest lucru. Tine minte, cu cat un aliment este mai ieftin, cu atat creste sansa de a fi de o calitate indoielnica. Desigur, mai exista si exceptii, in acest sens. Sfat! Cumpara cat mai multe produse realizate de producatorii romani.

 

Care sunt acele alimente scumpe, dar care merita toti banii?

1. Oua ecologice. Da, da si iarasi da. De ce? Au mai multe proteine sanatoase si Omega 3, iar tu vrei acest lucru. De asemenea, aceste oua nu sunt facute de gaini care stau in baterii…Acestea nu sunt injectate cu hormoni de crestere, iar mancarea lor nu este modificata genetic. Au voie sa se miste in voie si au parte de o mancare naturala, specifica gainilor. Aceste oua sunt clar mult mai sanatoase. Si nu costa cu mult mai mult decat ouale obisnuite, asa ca fa acest efort, chiar merita.

2. Avocado si uleiul de avocado. Da, merita din plin investitia in aceste alimente scumpe, dar necesare organismului. Dupa cum probabil stii, avocado este o sursa naturala de grasimi calitative, care nu afecteaza sanatatea. Daca vrei sa slabesti, consuma acest ulei de avocado, il gasesti la plafar. Iar fructul de avocado nu este scump deloc, daca stai sa faci o comparatie cu restul produselor. In plus, poti face atat mancaruri din acest fruct, cat si deserturi, asa ca exista o gama variata de retete.

3. Ceai verde matcha. Ca ceaiul verde este o comoara la casa omului stii deja, dar daca iti spunem ca exista si o varianta mai buna? Este vorba despre matcha, tot o varianta de ceai verde, cu mult mai multi antioxidanti decat cel traditional.

Acesta este obtinut printr-un vechi procedeu japonez, si practic, se face infuzie direct din frunze, care se transforma intr-o pudra. Este putin mai scump decat ceaiul verde traditional, dar merita. Ce proprietati are? Te tine departe de cancer, pielea ta va arata mult mai bine si vei reusi sa pierzi in greutate. Are mai multa cofeina, asa ca poate inlocui cu succes cafeaua.

4. Paine ecologica din maia. Face parte din lista acelor alimente scumpe, dar benefice organismului nostru. Este mult mai buna pentru digestie, decat restul produselor de panificatie, asa ca incearca varianta organica, artizanala. Nu vei mai dori sa te intorci la painea traditionala, garantat. Este de asemenea mult mai satioasa si sanatoasa.

Foamea va fi istorie, odata ce incepi sa mananci paine din maia. Procesul de fabricatie este mult mai complex decat in cazul painii obisnuite, de unde si pretul mai piperat. Daca ai probleme in a digera produsele de panificatie, vei avea o surpriza placuta cand vei incerca painea din maia. Cauta o sursa de astfel de produse si cumpara macar din cand in cand. Iti va placea mult, mai ales daca esti la dieta. Starea de satietate va fi asigurata. Poti consuma de dimineata: avocado cu o felie de paine de maia.

5. Peste salbatic. Nu conteaza despre ce peste vorbim, dar poti fi sigura ca cel prins in salbaticie si nu crescut de producatori, este net superior. Motivele sunt de la sine intelese. Nu va avea hormoni de crestere si nu va fi hranit cu alimente modificate genetic. Va contine o cantitate mai mare de Omega 3 si nu va avea mercur, alt aspect important. Asadar, merita sa dai banii pe aceste alimente scumpe, iar pestele este una dintre cele mai sanatoase carnuri.

Alimente scumpe: a fi sau a nu fi atent la ce cumperi?

Mai este cazul sa iti spunem ca este foarte important sa ai grija de nutritia ta? Probabil stii deja acest lucru chiar foarte bine. Nu te lasa influentata de cei care spun ca acesta este doar un trend de moment, iar nutritia nu conteaza asa de mult.

Uita-te in jurul tau si observa cati oameni incep sa se imbolnaveasca de afectiuni cronice, la varste fragede. Crezi ca este o intamplare? Nici vorba, acestia se neglijeaza si nu traiesc viata intr-un mod corect si eficient.

Nu uita sa te eliberezi de stres, sa mananci sanatos, adica sa consumi multe fructe si legume. Alt aspect demn de luat in seama: sportul. Fa miscare cel putin 30 de minute pe zi si te vei simti mult mai bune. Incearca aceste lucruri timp de cateva luni si vei observa ca vei fi alt om. Succes!

 

 

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *