Propolisul si proprietatile sale miraculoase!

Poate ca nu stiai, dar propolisul este unul dintre acele alimente minune, pe care orice om care vrea sa aiba grija de sanatatea sa ar trebui sa le ia in calcul. Asa ca, pentru a intelege de ce este bine sa il consumi mai des, astazi iti vom prezenta o serie de proprietati ale propolisului.

Dar pentru inceput, sa integem ce este propolisul. Dupa cum probabil stii deja, este o substanta produsa din ceara de albine si o secretie salivara generata de acestea. Se mai numeste in popor si „clei de albine”, avand aspectul unei substante rasinoase. In stupul de albine are rolul de a izola spatiile.

Din fericire pentru noi, are si o gramada de utilizari medicale, care ne pot ajuta sa ne mentinem o stare de sanatate optima. Ba mai mult decat atat, poate fi de folos si in vindecarea bolilor.

Propolisul este utilizat in medicina traditionala de mii de ani, avand un mare aport in tratarea tusei si a iritatiilor de la nivelul gatului.

Propolisul si beneficiile sale asupra sanatatii

Poate inca nu ai incercat aceasta substanta miraculoasa, asa ca imediat vei vedea cate motive ai sa o faci. Are proprietati antiinflamatoare, antivirale si antifungice. Contine si aminoacizi, antioxidanti, vitamine, minerale, flavonoizi si enzime. Nu e rau, nu-i asa? Practic, este un adevarat miracol, ingloband atatea beneficii.

Propolisul te va ajuta sa…

– intaresti sistemul imunitar. Tocmai de aceea ar trebui sa il achizitionezi sub forma de pastile, tablete, etc, asa ca mergi intr-un magazin naturist si alege astfel de suplimente. Vei vedea ca imunitatea ta va fi imbunatatita, iar tu nu te vei mai imbolnavi atat de repede. Avand proprietati antivirale si antibacteriene, fara doar si poate te va ajuta sa fii mai puternica si mai sanatoasa. Poate avea si rol de antibiotic, asa ca data viitoare cand esti racita, nu te mai grabi sa iei medicamente

– vindeci mai repede ranile. Un adevarat antiseptic natural, propolisul va vindeca rapid ranile, precum taieturile, zgarieturile si chiar vanataile. Este folosit in acest scop inca din antichitate de catre egipteni, care stiau aceste „secrete”. Ca dovada in acest sens sta un studiu realizat in 2009 si publicat in revista de specialitate „Wound Repair and Regeneration”. Cercetatorii au observat ca testele facute pe animale, pentru a le vindeca diverse rani, au fost un adevarat succes. Un simplu strat de propolis a dus la vindecarea tesutului afectat

– beneficiezi de vitamine si minerale. Din abundenta chiar. Avand in vedere ca propolisul contine peste 60 de minerale ( calciu, magneziu, fier, fosfor cupru, potasiu, etc) precum si 16 aminoacizi. Desigur, are in „palmares” si vitamine precum: A, B1, B2, B3. Este mult mai bine sa asimilezi mineralele direct din alimente, dupa cum stii. Asa ca nu evita acest produs

– te va scapa de problemele cavitatii bucale. Daca suferi din pricina aftelor, abceselor dentare si a gingivitei ar fi cazul sa folosesti propolis. La ce ne referim? Ar trebui sa mesteci dimineata pe stomacul bol putin propolis. Alta varianta ar fi sa pui 40 de picaturi de tinctura de propolis in 100 ml de apa. Dupa aceea clateste cavitatea bucala cu acest amestec, pentru cateva minute, iar apoi inghite. Este util si pentru vindecarea gingiilor ( daca este cazul). Tamponeaza cu acest amestec gingiile si vei vedea rapid rezultatele

Propolisul te poate scapa de problemele intestinale

Daca pana acum te-ai confruntat cu gastrite sau ulcere, poate ar fi cazul sa incerci si un remediu natural, cum ar fi substanta despre care am discutat astazi.

Fiind un antibiotic natural si antiinflamator te va ajuta sa reglezi secretia sucului gastric, fara sa provoace reactii adverse. Desigur, ar fi bine sa reduci consumul de alcool si cafea, daca suferi de probleme stomacale. Tine aproape propolisul si vei vedea ca sanatatea ta va fi mai buna ca oricand!

 

4.92/5 (24)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *