Ceapa verde si beneficiile sale

Poate ca nu stiai, dar ceapa verde are o gramada de beneficii nebanuite, asa ca ar bine sa o includem cat mai des in alimentatia noastra, de zi cu zi. In special cand este in sezon si o poti gasi in toate pietele si supermarketurile.

Poate ca de multe ori esti tentata sa o eviti, in special cand te afli la birou sau te pregatesti sa mergi la o intalnire. Dar poate nu ar mai trebui sa procedezi in acest fel, de fiecare data. Nu de alta, dar ceapa verde si beneficiile sale sustin sanatatea organismului tau.

Asadar, daca vrei sa iti imbunatatesti imunitatea, sa iti reglezi glicemia sau chiar sa previi cancerul, poate ca ar trebui sa consumi mai des ceapa verde.

Cum sa alegi ceapa verde? Foarte simplu, cea mai buna este cea care are cozile de culoare verde intens si nu este curatata in partea superioara.

 

Ceapa verde este benefica sanatatii pentru ca…

– are rolul de a regla glicemia, asa ca cine are astfel de probleme ar trebui sa o consume mai des

– poate imbunatati sistemul imunitar, vital unei stari de sanatate optime. Daca vrei sa fii ferita de boli si afectiuni, adauga ceapa verde in toate salatele pe care le mananci

– are grija de sanatatea digestiva, asa ca nu vei avea probleme cu ulcerul sau alte afectiuni stomacale. O digestie sanatoasa este esentiala pentru sanatatea ta

– previne bolile respiratorii, asa ca ai face bine sa o consumi in special in sezonul rece

– ceapa verde are rolul de a diminua colesterolul si de a mentine sub control trigliceridele

– previne si astenia de primavara, asa ca scapa de senzatia de depresie si tristete

– daca ai afectiuni dermatologice, ar trebui sa consumi mai des ceapa verde, aceasta contine multi antioxidanti eficienti in aceasta situatie.

Stiai ca…ceapa verde nu se pastreaza foarte bine in frigider? Dupa o zi sau doua incepe sa se ofileasca. Asa ca, fie o consumi in prima zi in care o cumperi fie recurgi la o alta metoda. Adica o vei infasura in hartie umeda si o vei pune intr-o punga in frigider. Poti sa o pui in congelator pe cea care o folosesti pentru mancare gatita.

 

Ceapa verde – cum sa o readuci la viata

Dupa cum ai vazut, se ofileste foarte repede, dar asta nu inseamna ca este totul pierdut. Poti inlatura zonele lipicoase, se spala foarte bine dupa care se pune din nou la loc, in frigider.

Daca s-au vestejit putin si nu ai alta ceapa verde la dispozitie, tine minte ca o poti readuce la viata. Cum? Tine in apa rece pentru o ora, vei vedea ca se va inviora si va avea un gust minunat, in continuare.

Putini stiu ca ceapa verde, adica cea culeasa de fermieri inainte de a ajunge la maturitate, este mult mai eficienta. Ba chiar este mai bogata in nutrienti si vitamine.

Ceapa verde are rolul de a elimina si sodiul in exces, fiind un detoxifiant natural extrem de puternic.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *