Uleiul de busuioc. Beneficiile unei plante magice

Despre uleiul de busuioc si planta in sine cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se si nici nu este de mirare, aceste remedii naturiste sunt de neegalat. Nu degeaba busuiocul este folosit inclusiv in ritualurile spirituale de pretutindeni, inclusiv la ortodocsi. Aceasta planta este cu adevarat speciala, iar multi specialisti considera ca busuiocul are o vibratie foarte inalta.

Asa ca uleiul de busuioc este remediul perfect pentru nenumarate afectiuni, avand efecte terapeutice variate. Desigur, este foarte bine sa faci aromaterapie folosind acest ulei unic.

Cunoscut in latina sub denumirea de Ocimum basilicum, busuiocul este o planta foarte aromata si unica, avand o esenta tare si inconfundabila. Folosita atat pentru vindecare, dar si in gastronomie sau ca planta decorativa, busuiocul este fara doar si poate prezent in nenumarate situatii.

Uleiul de busuioc este minunat la randul sau, asa cum vei observa in cursul articolului de astazi. Desigur, exista o conditie care trebuie respectata intocmai: sa fie de factura ecologica.

Asa ca nu cumpara ulei de busuioc de la orice colt de strada. Mergi intr-un magazin de specialitate si cumpara unul bio. Nu este scump, iar beneficiile sale sunt multiple si variate.

Uleiul de busuioc – la ce ajuta, de fapt?!

1. Remediu impotriva raului de miscare. Cu totii am patit-o cel putin o data, iar unii sunt predispusi la acest disconfort. Asa ca trebuie sa stie cum trebuie sa actioneze. Uleiul de busuioc te va ajuta in aceasta situatie. Trebuie sa amesteci: 5 picaturi de ulei de migdale, cu 10 picaturi de ulei de busuioc, 10 de ulei de menta si 10 ulei de lamaie.

Ia acest amestec la tine, iar atunci cand simti ca ti-e rau maseaza zona pieptului, vei ramane uimita de beneficiile acestui remediu simplu.

2. Remediu impotriva stresului si a durerilor de cap. Sigur ca esti obosita dupa o zi intreaga in care ai fost ocupata, asa ca relaxaza-te seara, folosind uleiul de busuioc. Este momentul sa faci o seara de aromaterapie. Fie ca ai un vas special sau un difuzor, va trebui sa amesteci, din nou, cateva uleiuri. Este vorba despre: o picatura de ulei de busuioc, o picatura de ulei de lamaita si o picatura de ulei Ylang Ylang. Bucura-te de aceste arome cel putin 2 ore. Daca ai timp, fa si cateva exercitii de yoga sau pilates. Te vei simti ca in Rai, dupa aceste demersuri.

Uleiul de busuioc si masajul

3. Te ajuta sa combati depresia, oboseala si anxietatea. Ti-am precizat inca de la inceput ca busuiocul este o planta cu valente inalte, asa ca poate face foarte multe pentru tine. De exemplu, te va ajuta sa scapi de acele stari de stres si anxietate. Pentru aceasta vei folosi din nou uleiul de busuioc. Dar de data aceasta il vei utiliza in cadrul unui masaj de relaxare. Apropo, nu subestima puterea masajelor, te pot ajuta enorm in aceste situatii.

Asa ca maseaza-te in zona spatelui si a gatului si bucura-te de efectele acestui ulei esential unic. Fa acest masaj inainte de culcare, de 3 ori pe saptamana.

4. Poate fi folosit si intern, pentru indigestii. Desigur, va trebui sa respecti proportiile. Asa ca, data viitoare cand te va mai supara stomacul, pune intr-o lingurita:

– putina miere
– o picatura de ulei de busuioc
– o picatura de ulei de lamaie
– o picatura ulei de menta

Ia acest remediu cu incredere, este foarte eficient si impotriva arsurilor stomacale si a balonarii. Asa ca vei rezolva mai multe aspecte.

Uleiul esential de busuioc si gripa

5. Poti scapa de raceli, cu succes. Poate ca nu te-ai fi gandit, dar este eficient si in acest caz. Vei pune 3 picaturi de ulei de busuioc intr-o lingurita cu miere. Nu uita sa iei acest remediu de 2 ori pe zi, asteapta ca rezultatele pozitive sa apara rapid.

Daca suferi din cauza tusei, creste doza de ulei de busuioc, pune 4-5 picaturi intr-o lingura cu sirop de artar sau cu miere. Avand efect emolient si calmant, va actiona eficient, in scurt timp.

6. Vindeca crampele musculare. Asa ca, daca esti genul care practica sportul intensiv nu uita sa iti masezi musculatura utilizand ulei de busuioc si ulei migdale (sau de susan). Te va ajuta sa te simti mai bine, garantat, mai ales daca faci asta imediat dupa sala.

Busuiocul – un condiment minune

Desigur, poti da o savoare delicioasa mancarurilor tale folosind acest condiment excelent, in special atunci cand faci paste italienesti. Vor fi mult mai aromate si mai gustoase, mai ales daca le vei servi cu oregano si putin parmezan ras deasupra.

Alta idee foarte buna este sa faci bruschete cu busuioc si putin usturoi. O bunatate de mancare, in special daca ai in „posesie” cateva rosii de tara.

Dupa cum vezi busuiocul are nenumarate beneficii, nu uita sa il folosesti cat mai des!

 

4.95/5 (22)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *