Proprietatile lavandei sunt nenumarate!

Este demn de mentionat ca proprietatile lavandei sunt intr-un numar foarte ridicat, iar daca pana acum credeai ca te pot scapa doar de molii, te inselai.

Daca vrei sa indepartezi tantarii, sa ai rufe proaspete sau sa scapi de durerile musculare, poti fi sigura ca lavanda este raspunsul cel mai potrivit. Nu de alta, dar te poate ajuta in situatii in care nici nu ai fi banuit ca este utila.

Asadar, proprietatile lavandei sunt multiple, iar faptul ca are efecte antidepresive, antiseptice, tonifiante, etc nu poate decat sa ne bucure. Se poate folosi atat intern, cat si extern, in caz ca nu stiai.

Oamenii au senzatia ca aceasta planta minunata poate fi folosita mai mult pentru decor, dar lucrurile nu stau asa. Desi este o idee foarte buna si aceasta, ar fi bine sa profitam si de restul efectelor minunate pe care le are.

Proprietatile lavandei – cum ne poate ajuta?

Poate ca nu te asteptai, dar o poti folosi si pentru gripa, hepatita, raceala, alergii, migrene, rinite, laringite, afte, gingivite. Da, este bine sa te sfatuiesti cu un medic naturopat sau sa ceri parerea unor specialisti de la magazinele naturiste. Acestia iti pot da mai multe indicatii in acest sens.

De asemenea, proprietatile lavandei sunt si de natura externa. Adica, o poti folosi pentru afectiuni ale pielii, celulita, matreata, gripa, insomnie, stres, arsuri solare. Fara doar si poate, vorbim despre uleiurile de lavanda. Investeste o suma mai mare de bani si asigura-te ca uleiul pe care l-ai ales este de factura ecologica.

 

Proprietatile lavandei – iata in ce situatii iti mai poate fi de folos:

– te-ai saturat de tantari? Nu trebuie sa faci altceva decat sa pui cateva picaturi de ulei de lavanda intr-un recipient cu apa. Pulverizeaza in zonele in care tantarii isi fac de cap. Este o solutie naturala si eficienta, in special pentru aceia care au copii si nu vor sa foloseasca produse toxice in preajma lor

– vrei sa faci o baie parfumata si relaxanta? Atunci adauga in apa ta cateva picaturi de ulei si vei vedea ca vor face diferenta. Vei beneficia de o atmosfera placuta si linistitoare, iar somnul tau va fi mult mai placut dupa aceasta baie

– daca vrei sa ai un parfum natural, atunci apeleaza tot la proprietatile lavandei. Vei ramane impresionata de parfumul gratios care te va invalui. Plus ca acesta nu este plin de chimicale daunatoare, asa cum sunt de obicei acele parfumuri scumpe…

– vei avea parte de cele mai parfumate haine, daca vei opta sa pui cateva picaturi de ulei de lavanda in masina de spalat, chiar inante de a o pune in functiune. Sa iti mai spunem ca rufele tale vor fi foarte „fresh”?

– levantica sau lavanda este foarte utila si in prevenirea transpiratiei. Asa ca adauga 2 picaturi de ulei de lavanda in bicarbonat de sodiu si foloseste amestecul pe post de deodorant

 

Proprietatile lavandei – aromaterapie chiar la tine acasa

 

Desigur, daca vrei ca locuinta ta sa aiba un miros placut, atunci ai face bine sa ai si betisoare parfumate cu lavanda sau un difuzor, in caz ca vrei sa folosesti uleiul.

Totul va fi foarte proaspat si abia vei astepta sa ajungi acasa. Poti pune levantica si in dulap sau in sertarele cu lenjerie, in acest fel totul va fi parfumat.

Apropo, daca ai dureri de cap, maseaza tamplele cu putin ulei si vei vedea ca durerea va disparea de la sine. Iar daca ai probleme cu somnul, pune 2 picaturi de ulei de levantica chiar pe perna. Te va ajuta sa te calmezi si iti va asigura un somn lin.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *