Retete cu broccoli – simple si gustoase!

Despre proprietatile miraculoase ale acestei legume am mai discutat, asa ca astazi dorim sa iti prezentam cateva retete cu broccoli care te vor impresiona.

Nu de alta, dar exista si alte modalitati de a gati broccoli, in afara de a-l fierbe…si atat. Desigur, cel mai bine este sa mananci cateva buchetele dupa ce a fost inabusit, dar este excelent sa incerci si retete noi.

Apropo, daca ai copii, fierbe-le timp de 5 minute cateva buchetele de broccoli, adauga putina sare si parmezan si ofera-le drept gustare. Este super sanatos, abunda in fier si minerale. Si unde mai pui ca este si gustos, daca stii sa il gatesti.

Multi evita aceste retete cu broccoli tocmai pentru ca au senzatia ca aceasta leguma nu este tocmai gustoasa. Tine minte ca este o chestiune de obisnuinta. Iar odata ce ai invatat sa faci cateva retete gustoase, vei dori sa-l mai incerci.

Planta are proprietati antioxidante si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Broccoli este planta care ar trebui sa fie nelipsita de pe masa femeilor in special, deoarece protejeaza impotriva cancerului de san si uter….citeste mai multe despre broccoli aici >>>

Retete cu broccoli – iata ce trebuie sa incerci

1. Broccoli la cuptor cu pui

Ingrediente:

– pulpe de pui
– 3 morcovi
– 5 cartofi mari
– 6 buchetele de broccoli
– condimente
– ulei

Mod de preparare

Vei incinge cuptorul la 200 de grade. Dupa aceea vei condimenta pulpele de pui dupa propriul gust, le vei pune intr-o tava mare. Alaturi vei pune cartofii taiati cubulete, morcovii taiati rondele si buchetele de broccoli. Vei pune apa cat sa acopere peste jumatate din ceea ce ai pe tava. Pune si o lingura de ulei.

Da tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. Intoarce ingredientele pe parcurs, pentru a se rumeni cat mai bine. Poti pune si putin parmezan deasupra, cu cateva minute inainte sa scoti mancarea din cuptor. Este o reteta traditionala, dar delicioasa, garantat!

 

Retete cu broccoli – ce trebuie sa testezi

2. Supa crema de broccoli

Ingrediente:

– 8 buchetele de broccoli
– 2 buchetele de conopida
– ulei de masline
– smantana ( 2 linguri mari) – optional
– o ceapa
– 3 catei de usturoi
– condimente la alegere

Mod de preparare

Se caleste ceapa cu putin ulei, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa putin, cat sa devina auriu, dupa care se adauga buchetelele de broccoli si conopida, plus cel putin 1 litru de apa. Se lasa la fiert pana cand acestea devin fragede, iar atunci se va inchide focul. Vei lasa totul la racit, iar apoi vei adauga in blender buchetelele si zeama de la fiert. Poti regla compozitie supei, in functie de cat de densa iti doresti sa fie.

Poti pune putin parmezan deasupra, o bunatate va fi! Este una dintre acele retete cu broccoli de succes. Apropo, poti pune si o lingura de smanatana la final, pentru un plus de savoare.

3. Taitei chinezesti cu broccoli si morcov

Ingrediente:

– o punga de taitei de orez
– 3 morcovi
– 5/6 buchetele de broccoli
– 6 catei de usturoi
– condimente
– sos de soia

Mod de preparare

Se fierb taiteii conform instructiunilor. Se caleste usturoiul taiat marunt, pana devine auriu. Se vor adauga morcovii si broccoli, taiate in bucatele mai mici. Se pune putina apa deasupra si se lasa un pic la fiert, cu capacul pus. Verifica o data la cateva minunte si mai amesteca, pana se fierb, dar raman usor tari. La final adauga putin sos de soia si mai lasa un pic pe foc. Pune condimente si amesteca cu taiteii, vei ramane uimita de gustul acestui fel simplu de mancare.

Retete cu broccoli – incearca sa mananci si fara carne!

Da, este extrem de sanatos, macar 2 zile pe saptamana renunta la carne, iar sanatatea ta va fi imbunatatita. De asemenea, iti recomandam sa incerci si retetele vegetariene, vei ramane uimita de acestea.

Iar frumusetea consta in faptul ca se pregatesc rapid, fara batai de cap. Invata sa mananci sanatos si gustos, este secretul unei vieti mai lungi!

 

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *