De ce este broccoli o mina de aur

Broccoli este cunoscuta ca fiind o planta ce se asemana cu bine cunoscuta conopida, dar este caracterizata prin culoarea verde. Chiar daca nu este o planta originara de pe plaiurile romanesti, aceasta este comercializata in pietele si magazinele din tara. Ea poate fi cumparata de-a lungul anului, indiferent de anotimp. Nutrientii continuti de broccoli fac planta o mina de aur pentru cei ce doresc sa se protejeze de diverse afectiuni.

Ce beneficii aduce broccoli, sanatatii tale

1. Ajuta la prevenirea cancerului

Consumul de broccoli ajuta la prevenirea cancerului, asemeni conopidei. Planta are proprietati antioxidante si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Broccoli este planta care ar trebui sa fie nelipsita de pe masa femeilor in deosebi, deoarece protejeaza impotriva cancerului de san si uter.

2. Reduce nivelul colesterolului

Studiile medicale in domeniu, aduc la iveala faptul ca broccoli este bogat in fibre solubile. Acestea au capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din organism. Acest lucru este posibil datorita faptului ca fibrele din broccoli stimuleaza functionarea bilei si a tractului digestiv.

3. Reduce reactiile alergice

Broccoli este bogat in Omega-3. Omega-3 ajuta la reducerea inflamatiilor din organism si la ameliorarea simptomelor tipice alergiilor.

Daca suferi de artrita, vestea buna este ca broccoli contine o substanta care blocheaza enzimele ce dauneaza incheieturilor tale, prevenind durerile si complicatiile articulatiilor.

4. Un puternic antioxidant

Broccoli contine antioxidanti care ajuta organismul intr-o varietate de moduri. In primul rand, iti intareste sistemul imunitar prin aportul de vitamina C adusa organismului. Previne cancerul si mentine sanatatea celulelor, indiferent de varsta.

5. Sanatatea oaselor

Broccoliul este bogat in calciu si vitamina K, ambele importante pentru sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei. Pe langa calciu, aceasta leguma este bogata in alti nutrienti cum ar fi: magneziul, zinc si fosfor. Datorita acestor calitati nutritionale, broccoli este o leguma ce ar trebui sa fie nelipsita din alimentatia copiilor, a batranilor si a femeilor ce alapteaza.

6. Sanatatea inimii

Inima beneficiaza de pe urma consumului de broccoli, deoarece fibrele, omega-3 si vitaminele continute de acesta, ajuta la reglarea tensiunii. Mentinand un nivel scazut al colesterolului, broccoliul mentine sanatatea arteriala si previne infarctul.

7. Cura de slabire

Fara calorii si doar cu carbohidrati sanatosi, broccoli ajuta la imbunatatirea digestiei, previne constipatia, balonarea, mentine un nivel redus al zaharului din sange si reduce senzatia de foame. Senzatia de foame dispare deoarece aceasta leguma este bogata in fibre si contine proteine, asadar poate fi un inlocuitor al carnii, impreuna cu alte legume precum fasolea.

8. Piele frumoasa

Aceasta leguma ajuta sa mentii dar sis a dobandesti o piele frumoasa. Frumusetea pielii tale nu este data doar de stralucirea ei, dar si de imunitatea organismului. O imunitate crescuta iti va ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor ce se pot dezvolta in piele si totodata inseamna ca ai vitaminele necesare. Imunitatea pielii este data de vitamina K, amino acizi si vitamina C.

9. Ochi sanatosi

Beta carotene, vitamina A, compexul de vitamina B, vitamina C si E, ajuta la sanatatea oculara. Previne afectiuni precum cataracta si repara tesutul afectat de radiatiile provenite de la ecranele telefoanelor mobile si a monitoarelor in general.

 

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *