Cand sa mananci fructele?

Sigur si tu te-ai intrebat cand sa mananci fructele pentru a ramane in forma si a fi sanatoasa, asa ca ne-am hotarat sa-ti raspundem astazi la aceasta intrebare. Exista o intreaga dezbatere pe aceasta tema, asa nici nu este de mirare ca oamenii nu mai stiu ce sa manance. Unii considera ca fructele ingrasa si le evita. Altii le mananca cu pofta si au senzatia ca ii ajuta sa slabeasca.

Care sa fie adevarul? Cand sa mananci fructele pentru a-ti mentine silueta si sanatatea? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Asa ca te vei lamuri si vei intelege exact cand ar fi bine sa consumi aceste gustari dulci si minunate.

Da, este adevarat ca fructele contin zaharuri care uneori pot contribui la procesul de ingrasare. De asemenea, nu este indicat sa le consumi in exces. Despre toate aceste discutam imediat.

Cand sa mananci fructele – atentie la aceste detalii!

Alege fructe proaspete. Un aspect vital atunci cand vrei sa-ti mentii sanatatea. Nu le alege pe cele din import, care sunt de cele mai multe ori vechi si au cel putin cateva saptamani! Incearca pe cat posibil sa alegi fructele de sezon, te vei bucura sa mananci ceva savuros si calitativ. De asemenea, incearca sa le procuri de la tarani sau mici producatori, aceia au fructe naturale, care sunt cele mai sanatoase, in mod evident.

Ai observat ca acestea sunt si mult mai aromate, in general? Nu este intamplator, savoarea este conferita de gustul sanatos si natural.

Cand sa mananci fructele, inainte sau dupa masa?

Eterna discutie, am putea spune. Cand este indicat sa le consumi? Ei bine, fructele se pot consuma atat dupa masa, cat si inainte, dar este important sa fie o distanta de cel putin 30 minunte, intre cele 2 mese. Adica, ori mananci un fruct cu 30 de minute inainte de masa ori dupa aceea. De asemenea, incearca sa mananci fructe proaspete, nu sa bei sucuri. Acele sucuri naturale sunt eficiente atat timp cat sunt baute dimineata, de regula, pentru a trezi la viata organismul.

Multi specialisti considera ca fructele sunt un adevarat balsam pentru organism, asa ca le recomanda inainte de masa. In acest fel, digestia si tranzitul intestinal vor merge struna. Asa ca, daca ai astfel de probleme, incearca sa mananci fructe inainte de masa, cu precadere.

Cand sa mananci fructele – este bine sa le consumi ca gustari?

Absolut, este una dintre cele mai bune idei. In special daca le vei servi alaturi de nuci si seminte. Te vor ajuta sa obtii o stare de satietate intre mese, ceea ce va duce la un consum redus de mancare. Multi oameni neglijeaza gustarile, iar apoi se mira de ce se ingrasa. Pentru ca mananca mult prea mult la o masa. Secretul unei siluete armonioase este echilibrul, iar tu il vei obtine mai repede decat crezi.

Este nevoie de putina disciplina in acest sens, dar cu siguranta te vei descurca. Desigur, iti reamintim ca fructele nu trebuie mancate in exces. Contin zaharuri si cresc glicemia, asa ca iti dau un plus de energie pe moment.

Pot stimula cresterea in greutate, odata ce se exagereaza consumul acestora. Cand sa mancam fructele? Atunci cand vrem o gustare sau cand vrem sa ne luam doza zilnica de antioxidanti.

Micul dejun compus doar din fructe este indicat, dar nu zilnic. Si nu in zilele cand avem nevoie de energie pe termen lung. Atunci adauga si o omleta, cereale sau putin lapte!

Asculta-ti organismul si observa in ce moment al zilei este cel mai bine pentru tine sa mananci fructe. Fii atenta la aciditate, consum de energie, foame, etc.

Nu uita sa le introduci in dieta ta zilnica si sa te bucuri de aceste minuni ale naturii, in special in sezonul cald. In Romania gasim fructe din abundenta, asa ca nu uita sa treci pe la piata mai des!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *