Consumul de carne a scazut cu 20% in Europa, in doar 3 luni!

Daca si tu te gandesti sa diminuezi consumul de carne, s-ar putea sa fie cea mai buna alegere, iar europenii au inceput sa faca asta deja. Fara doar si poate ai auzit ca un consum regulat de carne si produse animale iti poate crea probleme majore. Nu este nicio exagerare, nenumarate studii arata conexiunea dintre declansarea bolilor cronice si consumul de carne.

Cancerul, considerat si boala secolului 21, este strans legat si de alimentatie. Asa ca este extrem de important sa ai o dieta care sa sustina starea de sanatate. Un regim alimentar mai sarac in alimente animale este cheia succesului, sustin cercetatorii. Poate asa se justifica si decizia a milioane de europeni de a renunta la carne sau de a manca mult mai rar.

Conform livekindly.co, consumul de carne s-a diminuat cu 20% in Europa, in doar 3 luni. Se pare ca englezii in special au inceput sa manance tot mai putina carne rosie, in prima faza.

Consumul de carne si mediul inconjurator

Europenii au inceput sa fie din ce in ce mai atenti la mediul inconjurator si la potentialele pericole generate chiar de obiceiurile noastre. Consumul de carne duce la probleme majore ale mediului, plus ca intretinerea si hranirea animalelor conduce la diminuarea resurselor de grane!

Iar acestea sunt doar 2 motive care ne duc cu gandul la intrebarea: de ce am inceput sa mancam carne zilnic? Nu cumva este o decizie eronata? Ba da, fara doar si poate. In special daca vrei sa ai grija de sanatatea ta. Apropo, cei care se gandesc acum la acel bunic care a trait pana la 80 de ani mancand carne sa aiba in vedere 2 lucruri.

  • bunicul respectiv manca doar alimente ecologice crescute chiar in curtea sa
  • nu manca zilnic fripturi, snitele, gordon bleu si multe alte preparate pe care le consumam in fiecare zi

La acea vreme oamenii mancau mai putina carne, iar in zilele de miercuri si vineri multi consumau doar alimente vegetale… Dar sa revenim la situatia actuala din Europa.

Studiile arata ca dieta vegana este excelenta din toate punctele de vedere. Adica are grija si de sanatate si de planeta. O cercetare realizata de profesorul Joseph Poore, de la Oxford University a aratat aspecte nebanuite. „O dieta vegana este cea mai simpla si mai eficienta maniera prin a ne asigura ca impactul nostru pe pamant nu este unul negativ…(…) este mai bine sa fii vegan decat sa zbori mai rar cu avionul sau sa iti iei o masina electrica. Agricultura si consumul de grane pentru a creste animalele este una dintre cele mai mari probleme ale mediului inconjurator,” concluzioneaza Poore.

Consumul de carne si dieta flexitariana

Ei bine, tocmai de aceea tot mai multi oameni au devenit constienti de ei insisi si de alegerile lor. Fara doar si poate ca deciziile pe care le luam nu afecteaza o singura persoana. Nicidecum. Este vorba despre faptul ca toti contribuim la acest declin al planetei si pare sa nu realizam cat de grava este situatia…

Daca citesti acest articol probabil ca te-ai gandit la aceste aspecte si ai dori sa reduci consumul de carne. Special pentru tine, cea sau cel care nu vrei sa devii neaparat vegetarian s-a inventat regimul …flexitarian.

Adica pentru cei care consuma carne si produse animale mai rar. Si ce crezi? Are o gramada de beneficii, asa ca vei ramane surprinsa sa vezi cat de mult te va ajuta.

Un meniu de o zi in regimul flexitarian:

Micul Dejun

– paine neagra, un fruct, un iaurt grecesc; lapte de soia cu cereale si fructe; fulgi de quinoa, lapte de migdale si un fruct; unt de arahide cu faina integrala

Dupa cum vezi, ai mai multe variante. Poti opta si pentru o cafea sau un ceai, neindulcite.

Pranz

– mancare de linte, cartofi si dovlecei, o salata de varza cu lamaie si un fruct; supa crema de legume si o salata greceasca; legume la cuptor cu salata de cruditati…vezi totul despre dieta flexitariana aici >>>

3.9/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *