Atentie – starea de spirit se transmite de la o persoana la alta!

Este cat se poate de adevarat, starea de spirit este molipsitoare, indiferent de natura acesteia. Iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceste dispozitii ale noastre, fie bune sau rele, se transmit de la unul la altul. Asa ca este extrem de important sa fim atenti cu cine ne petrecem timpul.

Poate ca ai observat si tu ca oamenii pesimisti tind sa iti schimbe starea de spirit si nu in sensul bun. De multe ori poti prelua starea unei astfel de persoane, fara sa iti dai seama. Tocmai de aceea este foarte important sa nu te lasi influentata, ci sa ii influentezi tu pe ei.

De cate ori nu ai plecat cu o stare de spirit mai rea decat la inceput, atunci cand te-ai intalnit cu un anume prieten sau cunostinta? Cu siguranta stii despre ce este vorba. Dar tine minte ca este alegerea ta cu cine iti petreci zilele. Ar fi indicat sa alegi oameni optimisti, fericiti si plini de viata, daca vrei sa-ti mearga bine.

Starea de spirit se transmite? Atunci ce este de facut?

Ei bine, sa incepem cu inceputul. Oamenii de stiinta de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie, au studiat comportamentul adolescentilor, in functie de persoanele cu care interactionau. Iar ceea ce au constatat este ceva care banuiesti: oamenii negativi i-au afectat profund. In special acele rude care sunt mereu suparate si se poarta urat.

Cercetatorii sunt de parere ca astfel de persoane pot influenta serios caracterul tinerilor, care pot ajunge chiar la depresie, din aceste motive. Asa ca incearca sa eviti contactul prea des cu astfel de persoane considerate „vampiri energetici”. De ce? Pentru ca „sug” energia celor din jur si incearca sa le transmita starile lor. Acestia preiau energie de la ceilalti, dar nu ofera nimic pozitiv in schimb.

Asa ca data viitoare cand te afli in preajma lor, incearca sa le explici aceste fapte. Sau pur si simplu limiteaza contactul cu acestia. Chiar si cei dragi pot avea aceste atitudini, dar cel mai bine este sa ne straduim sa ii influentam noi, nu viceversa. Oricat de rea este o situatie, daca nu este privita cu optimism, nimic nu se va imbunatati.

Asa ca, ce este de facut? Devin-o chiar tu omul optimist pe care vrei sa il vezi in ceilalti! Nu este atat de simplu, dar cu siguranta merita sa te straduiesti. Viata merita traita in armonie si fericire, asa ca da tot ce ai mai bun.

Starea de spirit si cum poti sa-i ajuti pe ceilalti

Nu ii lasa sa vorbeasca doar despre lucrurile rele. Chiar daca acestia incearca din rasputeri, schimba tu firul conversatiei. Stim, este foarte greu, dar nu imposibil. Asa ca da-ti silinta si explica-le acestor persoane ce ai aflat si tu. Spune-le cum negativismul ne afecteaza viata si poate duce chiar la imbolnavire. Nu mai este un secret ca starea de spirit negativa si stresul contribuie serios la aparitia cancerului, diabetului si a bolilor de inima.

S-ar putea ca aceste vorbe sa ii faca sa se gandeasca un pic inainte de a vorbi. Sau poate nu. Dar vital este sa incerci si sa le arati ca tu chiar nu crezi ca totul este rau. Da, lumea este intr-o pasa ciudata, dar sunt foarte multe aspecte pozitive si frumoase pe care le trecem cu vederea. Ce ar fi sa ne focusam mai mult asupra pozitivului? Poti fi sigura ca in acest fel totul se va schimba in bine.

Poarta-te cu iubire. Oamenii simt cand te straduiesti si vrei sa faci bine, asa ca nu-i detesta pe cei care te incarca negativ. Doreste-le binele si fa cu orice pret un efort in a-i ajuta. Arata-le lucruri frumoase, inveseleste-i cu orice ocazie, in special daca sunt neamuri. Nu stii ce a dus la aceasta stare de dispozitie negativa, in cazul lor. Asa ca nu ii judeca. Cel mai bine este sa fii empatica, dar fara a deveni si tu negativista. Fii doar un martor al acestei situatii si alege ca tu sa fii altfel.

Practica Tai Chi – ce trebuie sa intelegi?

Gasirea echilibrului interior este una dintre cele mai mari provocari ale secolului in care traim. Este bine de stiut ca nu esti singura. Lipsa activitatilor care te pot ajuta cu adevarat sa iti gasesti echilibrul interior este principala cauza a confuziei de care te simti coplesita uneori.

John C. Maxwell spunea ca “nu iti vei schimba niciodata viata pana nu vei schimba ceva din ce faci zilnic”.

Ghidul practic Principiile echilibrului cu Tai Chi…citeste mai multe despre tai chi si obtinerea starii de bine aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *