Practica Tai Chi – fizica si spirituala

Despre practica Tai Chi se pot spune multe, iar faptul ca te poate ajuta atat din punct de vedere fizic, dar si psihic este de-a dreptul minunat. Asa ca astazi vei intelege mai mult despre aceasta minunata tehnica, care se poate practica si in Romania.

Exista si profesori specializati, dar desigur ca poti invata si din tutorialele de pe internet. Cel mai bine ar fi totusi sa inveti direct de la un profesor!

Specialistii de la Harvard Medical School o descriu ca fiind „meditatie in miscare” sau „medicamentatie in miscare”. Este suficient sa incerci practica Tai Chi timp de o ora pe saptamana pentru a incepe sa experimentezi o stare de bine minunata. Efectele acestui tip de exercitiu pot fi simtite inca de la primele sesiuni, insa rezultatele depind si de starea ta de sanatate si disponibilitatea ta. Mai multe despre tai chi si informatii GRATUITE poti gasi aici >>>

Practica Tai Chi – ce trebuie sa intelegi?

Gasirea echilibrului interior este una dintre cele mai mari provocari ale secolului in care traim. Este bine de stiut ca nu esti singura. Lipsa activitatilor care te pot ajuta cu adevarat sa iti gasesti echilibrul interior este principala cauza a confuziei de care te simti coplesita uneori.

John C. Maxwell spunea ca „nu iti vei schimba niciodata viata pana nu vei schimba ceva din ce faci zilnic”.

Ghidul practic Principiile echilibrului cu Tai Chi iti dezvaluie secretele unei vieti echilibrate pe care le poti pune in practica in fiecare zi, detalii aici >>>

Daca si tu iti doresti sa:

Ai o forma fizica de invidiat
Sa atragi energii pozitive si sa le elimini pe cele negative cu usurinta
Sa fii o persoana echilibrata din toate punctele de vedere
Sa scapi de anxietate
Sa ai o stare de sanatate impecabila
Sa fii o persoana linistita si relaxata

…este momentul sa descoperi Tai Chi.

Miscarile Tai Chi sunt simple, nu necesita o forma fizica perfecta si nici o stare de sanatate impecabila. Presupune un tip de exercitiu cu impact foarte scazut asupra articulatiilor, in slow-motion.

Practicantul are obiectivul de a imita actiuni ale animalelor in timpul exercitiilor inspirate din artele antice. In timpul miscarilor, un tip usor de meditatie este recomandat, in care intregul corp se relaxeaza, iar atentia se concentreaza in mod special pe respiratie.

Spre deosebire de alte practici de acest gen, Tai Chi impune miscari circulare, naturale, relaxarea muschilor, a incheieturilor si a intregului organism.

Practica Tai Chi va imbunatati fizicul?

Tai Chi are efecte pozitive atat la nivel fizic, cat si la nivel spiritual.

La nivel fizic vei avea:

Muscultatura mai puternica

Flexibitate crescuta

Coloana vertebrala sanatoasa, detalii AICI >>>


Functiile mentale si cognitive precum memoria, concentrarea, exprimarea etc., pot fi imbunatatite semnificativ. Iar stresul si agitatia vor fi eliminate, garantat. Incearca si meditatia in acest sens, te va ajuta enorm!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *