Ce sa mananci dupa ce alergi

Poate si tu te-ai intrebat ce sa mananci dupa ce alergi pentru a fi sigura ca te mentii in forma, mai ales ca este important sa ai in vedere nutritia in orice situatie.

Asa cum probabil ca iti imaginezi, dupa ce alergi este indicat sa consumi ceva mai lejer, ideea nu este sa mergi acasa si sa mananci o friptura. In special daca tii la silueta si vrei sa si pierzi in greutate. Fie ca alergi seara sau dimineata, incearca sa tii cont de cateva aspecte importante. De exemplu, mananca fructe proaspete dupa antrenament sau nu uita sa bei apa.

Dar haide sa ne lamurim. Cu siguranta alergi pentru o sanatate mai buna, asa ca trebuie sa ai si o nutritie corespunzatoare.

Ce sa mananci dupa ce alergi – sfaturi utile

fructe proaspete. Bananele sunt cele mai indicate, in special datorita consumului ridicat de potasiu si proteine. Si unde mai pui ca sunt usor de digerat? Portocalele sunt de asemenea recomandate, mai ales ca au in compozitie vitamina C. Iata cateva idei de gustari: smoothie cu banane si mango; salata de fructe; fructe si nuci proaspete (neprajite si nesarate), iaurt cu fructe de padure

– cacao cu lapte. Dar facut de tine, cu ingrediente naturale, de la plafar sau micii producatori. Excelenta gustare, pe care o poti lua cu tine la serviciu. O sa te ajute sa iti recuperezi energia, iar musculatura va fi fortificata

– iaurt degresat. Ce sa mananci dupa ce alergi? Alege un iaurt sarac in grasimi, dar bogat in proteine. Adauga fulgi de ovaz, granola, etc. Este bine sa ai si o sursa de fibre. In acest fel sistemul imunitar va fi mai puternic. Dupa un antrenament, ovazul te poate ajuta sa iti recapeti toata energia de care ai nevoie. Daca vrei sa incerci o combinatie greceasca, opteaza pentru iaurt si miere. Daca adaugi si cateva afine iti vei asigura necesarul de antioxidanti si energie dupa care tanjesti

– unt de arahide. Poate ca nu te gandeai ca e in lista „ce sa mananci dupa ce alergi”. Dar atat timp cat este unul calitativ, fara adaos de zahar, nu ai de ce sa iti faci probleme. Are in compozitie vitamina E, foarte necesara pentru buna functionare a organismului. Exemplu de gustari: banane, paine prajita integrala si unt de arahide; mere, biscuiti integrali si unt de arahide, etc

– ton sau somon. Putin peste la micul dejun sau chiar seara este chiar recomandat. Somonul te va ajuta sa iti refaci necesarul de Omega 3 si poate fi foarte gustos, impreuna cu o omleta. O salata de ton cu porumb este de asemenea minunata. Si unde mai pui ca este super nutritiva si sanatoasa?

Ce sa mananci dupa ce alergi – sfaturi utile

Daca alergarea ta are o intensitate crescuta, ar fi bine sa te axezi pe un consum mai mare de proteine si antioxidanti. Daca intensitatea a fost medie sau scazuta poti consuma doar fructe si legume proaspete, pana iti revii.

Ideea este sa ai o alimentatie sanatoasa indiferent de situatie, nu exagera cu mancarea si invata sa fii temperata. Alege doar acele alimente care iti flateaza silueta si nu uita sa bei multa apa.

 

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *