Pisicile sunt la fel de loiale precum cainii. Stiai?


Poate nu te asteptai la aceasta concluzie, dar pisicile sunt la fel de loiale precum cainii. Stim, suna ciudat si probabil si tu credeai in vechiul mit conform caruia felinele ar fi mai putin „cinstite” decat cainii. Evident ca aceasta idee nu are niciun fundament, fiind o credinta din popor.

Dar ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba, ne-am interesat in stanga si in dreapta si am descoperit studiile oamenilor de stiinta.

Cercetatorii din Oregon, Statele Unite ale Americii au remarcat ca pisicile sunt, de fapt, la fel de loiale precum cainii! Cum au ajuns la aceasta concluzie si ce i-a facut sa studieze fenomenul? Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza.


Pisicile sunt la fel de loiale precum cainii – care este explicatia?


Ei bine, oamenii de stiinta au remarcat ca pisicile, la fel ca si cainii dezvolta atasemente puternice fata de stapani. Acest atasament este legat strans de stabilitate, ceea ce primesc aceste animale de companie din partea ingrijitorilor.

Evident ca atat cainii cat si pisicile simt ca stapanii sunt raspunzatori pentru bunastarea lor, asa ca legatura este una mai puternica decat ne puteam imagina.

Studiul legat de atasamentul pisicilor a vrut sa vina cu dovezi, asa ca mai multe pisici adulte, dar si pui au fost „testati”. Acestia au petrecut 2 minute in camera cu stapanul/ingrijitorul lor. Dupa aceea, persoana in cauza a plecat pentru 2 minute. Dupa acest moment, au mai urmat 2 minute in care cei doi s-au reunit.

In jur de 65% dintre pisicile participante au demonstrat ca sunt atasate emotional de stapan. Acestea s-au simtit in siguranta si in cele 2 minute in care au stat singure, semn ca au incredere in stapanii lor.


Pisicile sunt la fel de loiale precum cainii – te asteptai?


Cele care nu au incredere in ingrijitori sunt foarte stresate in momentele in care acestia sunt absenti. Asa se explica si de ce unele pisici sunt mai prietenoase, iubitoare, etc.

Studiul a mai aratat ceva ciudat! Se pare ca doar 58% din caini au atat de multa incredere in stapanii lor, precum pisicile. Asa ca si acestia devin agitati cand ingrijitorii nu sunt prezenti, iar multi chiar nu-si percep stapanul ca pe un „om de incredere”.

Studiul a mai aratat ca legaturile care se formeaza pe vremea cand sunt pui continua pana la maturitate, in cazul pisicilor. Chiar daca sunt separate de cei care i-au ingrijit in aceasta perioada, pisicile vor cunoaste acea persoana de fiecare data si o vor „aprecia”.


De ce femeile iubesc pisicile – ce ar trebui sa stii…
 


In primul rand, dupa ce au analizat comportamentul pisicilor pe o perioada de timp mai indelungata, specialistii au observat ca acestea prezinta un real interes fata de stapani. Si nu doar pentru a obtine hrana. Pisicutele au aratat ca sunt atasate de stapani si doresc sa fie in preajma lor

Desigur, cercetatorii au mai observat un detaliu interesant. Pisicile tin seama de comportamentul stapanilor. Adica, daca te-ai purtat frumos cu ele si ai raspuns nevoilor lor…mai multe despre femei si pisici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *