Stereotipul „femeii nebune cu multe pisici” NU este sustinut de stiinta!

Ei bine, daca pana acum radeai de stereotipul „femeii nebune cu multe pisici” s-ar putea sa te fi inselat. De ce? Pentru ca stiinta nu sustine aceste afirmatii. Ba chiar le considera superficiale, sustinand ca sunt nefondate.

Oamenii de stiinta au ajuns recent la concluzia ca cei care au multe pisici, in special femeile, nu sunt neaparat singure, triste si deprimate! Ba chiar din contra. Acesti proprietari nu sunt cu nimic inferiori celor care detin caini, de exemplu.

Asadar, daca si tu erai adepta glumelor cu stereotipul „femeii nebune cu multe pisici” afla ca acestea nu sunt cu nimic diferite fata de tine. Pur si simplu se intampla sa adore pisicile, din varii motive.

Dar aceste aspecte nu au nicio legatura cu o stare psihica precara sau cu singuratatea. Haide sa vedem ce mai releva studiul american!

Stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”. De ce este un mit?

Dupa cum mentionam mai devreme, nu exista dovezi care sa sustina stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”, conform unor cercetatori americani.

Acestia au realizat un studiu in acest sens, citat de Press Association, care arata ca persoanele cu pisici NU sunt diferite fata de cele care au caini! Adica nu sufera de tulburari mentale si nu sunt antisociale. Sunt exact ca orice alt om, la fel ca cei care nici macar nu detin animale de companie.

Studiul realizat la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) si publicat de Royal Society a mai aratat ceva. Parerile conform carora proprietarii de caini si mai ales de pisici sunt persoane negativiste nu sunt reale.

Stereotipul „femeii nebune cu multe pisici” ramane un mit, iar cercetatorii au observat ca acestia nu tind sa fie depresivi sau anxiosi, asa cum se banuieste. De asemenea, proprietarii de pisici nu sunt singuri, multi dintre ei avand relatii trainice, de lunga durata.


Asadar, data viitoare cand te surprinzi razand de femeile cu pisici, adu-ti aminte ca este doar o legenda si nu are mare legatura cu realitatea.

Stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”. Cei de la Facebook contrazic studiul?

Se pare ca si celebra retea de socializare Facebook a realizat un studiu similar, iar acestia au descoperit ca cei care adauga sau apreciaza poze cu pisici sunt celibatari, in general. Cei care publica poze cu caini sunt diferiti, arata cercetarea Facebook.


Aceasta a evidentiat ca cei care au pisici sunt mai singuratici si au, in medie, cu 26 de prieteni mai putin fata cei care detin caini…

Totusi studiul realizat de UCLA este mai concludent, iar cercetarea arata ca cei care detin caini si pisici sunt mai sensibili. Se pare ca au o dificultate mai mare in a-si exprima emotiile negative, spre deosebire de cei care nu au animale de companie.

Cert este ca atat pisicile cat si cainii ii pot ajuta pe stapani sa se relaxeze si sa aiba o viata mai frumoasa. Este binecunoscut faptul ca detinatorii de animale sunt mai fericiti si se pot elibera de stres mai usor!

Mai precizam ca peste 500 de persoane au participat la studiul american.

De ce femeile iubesc pisicile – ce arata studiile

In primul rand, dupa ce au analizat comportamentul pisicilor pe o perioada de timp mai indelungata, specialistii au observat ca acestea prezinta un real interes fata de stapani. Si nu doar pentru a obtine hrana. Pisicutele au aratat ca sunt atasate de stapani si doresc sa fie in preajma lor.

Desigur, cercetatorii au mai observat un detaliu interesant. Pisicile tin seama de comportamentul stapanilor. Adica, daca te-ai purtat frumos cu ele si ai raspuns nevoilor lor, cu siguranta vei fi “rasplatit” cu afectiune. Altfel, s-ar putea sa ai o surpriza mai putin placuta…citeste mai multe despre femei si pisici aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *