Obiceiurile zilnice ale femeilor sanatoase si fericite

Obiceiurile zilnice ale femeilor sanatoase te-ar putea surprinde, dar este momentul sa le afli. Nu de alta, dar cu siguranta te va ajuta sa ai o viata mai fericita, din toate punctele de vedere.

Pentru ca oricat de greu ne-ar fi sa recunoastem, oamenii fericiti sunt, de regula, cei disciplinati. Asa ca fara doar si poate te-ar ajuta si pe tine. Nu iti face griji, aceste obiceiurile zilnice ale femeilor sanatoase sunt usor de indeplinit.

Este necesar doar sa vrei sa te schimbi in bine, sa ai initiativa si sa fii perseverenta. Doar in acest mod poti duce la un bun final aceasta misiune…Nu ca ar avea un final propriu-zis, avand in vedere ca aceste obiceiuri ar trebui mentinute pentru toata viata.

Obiceiurile zilnice ale femeilor sanatoase  – simple si usor de integrat

In primul rand, incepe sa mananci mai sanatos. Una dintre cele mai bune idei atunci cand vrei sa ai grija de tine. Incepe sa consumi fructe si legume din abundenta, salate, seminte si leguminoase. Scade consumul de lapte, branza si oua si asigura-te ca ai parte de un consum ridicat de vitamine si minerale.

Un prim pas catre o viata mai buna si mai plina de energie.

Dormi suficient. Am zis de multe ori cat de important este acest lucru, dar simtim nevoia sa punem din nou punctul pe i. Nu de alta, dar foarte multe persoane neglijeaza cele 7-8 ore de somn necesar in fiecare zi. Apoi se mira ca se confrunta cu tot felul de situatii neplacute.

Culca-te aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi si nu uita sa nu mananci inainte cu 3-4 ore de culcare. Digestia trebuie sa fie incheiata in momentul in care vrei sa dormi, altfel somnul va fi ingreunat si mai putin satisfacator.

Obiceiurile ale femeilor sanatoase si…fericite!

Razi. Stim ca poate iti suna ciudat acest sfat, dar rasul este o reala terapie. In special pentru perioadele stresante pe care le-am trait in ultimul an. Bucura-te de moment si amuza-te cu fiecare ocazie, te vei bucura ca ai luat aceasta decizie.

Terapia prin ras era folosita inca din anii 60′, cand medicul de origine americana, Norman Cousins, a reusit sa vindece un pacient care suferea de o boala articulara…prin ras. In acel moment, boala respectiva era incurabila, dar medicul a observat ca dupa ce radea copios, pacientul nu mai avea dureri ore intregi.

Atunci a ajuns la concluzia ca aceasta terapie da roade si a folosit-o in mai multe cazuri. Medicul a fost si inspiratia filmului in care a jucat Robin William, intitulat: Patch Adams, un doctor traznit…mai multe despre terapia prin ras >>>

Fii recunoscatoare. Stii ca se spune sa multumesti in fiecare zi pentru ceea ce ai? Este cea mai buna idee, in special daca vrei sa „setezi” mintea sa primeasca mai multe.

Cu cat esti mai binedispusa, cu atat vei trai mai multe momente fericite si situatii similare. Legea atractiei ne poate aduce mai mult din ceea ce ne dorim, dar si despre acest aspect am mai discutat aici, daca vrei sa iti reamintesti.

Obiceiurile ale femeilor sanatoase – sport, miscare sau alergat?

Poti alege sa faci un sport, sa faci miscare apeland la plimbari usoare sau poti opta pentru alergari. Desigur ca mai sunt multe alte activitati pe care le poti practica. Yoga, Pilates, Tai Chi sau aerobic, sunt doar alte cateva activitati care merita incercate.

Ideea este urmatoarea: este bine sa faci sport si miscare. Altfel nu te vei simti atat de bine pe cat ti-ai dori. Organismul are nevoie de exercitii, iar tu trebuie sa ii oferi miscarea de care are nevoie zilnic. Macar o plimbare sau cateva genoflexiuni, in zilele in care esti ocupata.

Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa ai o viata mai sanatoasa si fericita, trebuie doar sa-ti doresti si sa ai initiativa!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *