Mersul pe jos slabeste: plan de 21 de zile!

Cu siguranta stii si tu deja ca mersul pe jos slabeste semnificativ, dar poate ca nu ai incercat aceasta metoda facila de a slabi. Ce ar fi daca ti-am spune ca, special pentru tine, am pregatit un plan de 21 de zile, in care vei parcurge distante zilnic? Nu e chiar asa rau, nu-i asa?

Mai ales ca te poti plimba pe unde vrei tu. Si poate ca exista zone pe care ti-ar placea sa le vezi, dar pana acum le-ai evitat. De ce? Pentru ca nu aveai chef sau timp ca sa mergi pana acolo…Dar de acum incolo lucrurile trebuie sa se schimbe.

Desigur, aceasta maniera te va ajuta sa pierzi cateva kilograme bune, mai ales daca va fi insotita de un regim pe masura. Nu ne referim la unul drastic. Dar poate te vei gandi sa scoti obiceiurile nocive din viata ta. Mersul pe jos slabeste considerabil, asa ca va fi clasa ta de sport, in aceste 21 de zile. Esti pregatita sa te plimbi in cele mai frumoase locuri ale orasului? Atunci ne apucam de treaba.

Nu ne grabeste nimeni, asa ca, daca nu ai mai mers de ceva timp pe jos, nu este nicio problema. Planul despre care iti vorbim este special conceput, in acest fel. Incepi cu plimbari scurte, dupa care vei creste timpul si…ritmul.

Mersul pe jos slabeste – plan de mers de 21 de zile

Saptamana 1

Ziua 1: vei merge 5 minute dimineata si alte 5 minute in timpul serii ( sau in orice alta perioada a zilei poti). Mersul trebuie sa fie moderat, nu te grabi, vom creste ritmul in curand.

Ziua 2: vei merge 7 minute dimineata si 7 minute la ceas de seara.

Ziua 3: te vei plimba pret de 9 minute in timpul diminetii si alte 9 minute seara.

Ziua 4: vei merge 10 minute dimineata si 10 minute seara.

Ziua 5: vei acorda 12 minute unei plimbari de dimineata si alte 12 minute plimbarii de seara.

Ziua 6: te vei plimba un sfert de ora in timpul diminetii si inca 15 minute seara, cand ai timp.

Ziua 7 – te vei plimba 18 minute dimineata si seara.

Saptamana 2

Mersul pe jos slabeste a deveni sloganul tau deja. Daca ai tinut si un regim, renuntand la masa de seara de exemplu, sigur ai slabit deja. Dar sa continuam cu plimbarile placute.

Ziua 8: vei schimba un pic ritmul. Mergi 2 minute lejer, alte 10 minute maresti pasul si mergi repede, iar alte 2 minute vei merge din nou usor.

Ziua 9: te vei plimba pret de 20 de minute cu pas moderat, atat dimineata cat si seara.

Ziua 10: 5 minute de plimbare usoara, urmate de alte 12 de mers repede si apasat. Inchei cu 5 minute de mers relaxat. Nu uita sa repeti si seara, mersul pe jos slabeste daca te tii de treaba, intr-adevar.

Ziua 11: mergi pret de 20 de minute dimineata si alte 20 de minute seara. Mers apasat si moderat.

Ziua 12: 5 minute de mers usor, alte 15 vei merge repede si inchei, din nou, cu 5 minute de mers relaxat.

Ziua 13: din nou te plimbi pret de 20 de minute, de 2 ori pe zi.

Ziua 14: 5 minute de mers usor, alte 18 vei merge repede si inchei, din nou, cu 5 minute de mers relaxat.

Saptamana 3

Speram ca nu ai obosit prea tare deja. Mersul pe jos slabeste garantat, dar trebuie sa mai ai putina rabadare.

Ziua 15: schimbam un pic situatia. Petrece 10 minute urcand si coborand scarile, plus alte 2 minute de plimbare lejera, dupa aceea.

Ziua 16: din nou te plimbi pret de 20 de minute, de 2 ori pe zi.

Ziua 17: vei urca iarasi, pret de 12 minute de data aceasta, scarile. Le urci si le cobori in tot acest interval. Inchei cu 2 minute de mers rapid.

Ziua 18: te vei plimba moderat pret de 25 de minute, dupa care vei face 2 seturi de cate 12 genuflexiuni.

Ziua 19: petrece 20 minute urcand si coborand scarile, plus alte 3 minute de plimbare lejera, dupa aceea.

Ziua 20: te vei plimba moderat pret de 25 de minute.

Ziua 21: 20 de minute de plimbare rapida, urmate de 3 minute de mers lejer.

Mersul pe jos slabeste – dar nu te astepta la minuni!

Dupa cum vezi, este necesara o oarecare disciplina si un efort din partea ta, pentru a duce la bun sfarsit acest plan de 21 de zile de mers pe jos.

Asadar, de acum incolo ar trebui sa iti rezervi macar 20 de minute de mers pe jos, zilnic. Chiar si dupa ce ai incheiat programul. Cum ai vrea altfel sa te mentii? De asemenea, mersul pe jos este excelent pentru sanatatea inimii tale si a intregului organism.

Nu uita sa introduci cat mai multe fructe si legume in dieta ta, renunta la fast-food si rontaieli. Bea apa din belsug si odihneste-te cat mai mult, sigur vei reusi sa dai jos pana la 5-6 kilograme sau mai mult.

Sursa: betterme.guru

4.92/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *