Gandurile negative: cum sa scapi de ele rapid

Poate si tu ai observat ca gandurile negative pot fi foarte obositoare si enervante, in special atunci cand par sa te controleze si iti schimbe starea de spirit, in mai putin de un minut. Suna cunoscut acest scenariu? Mai mult ca sigur, fenomenul de „overthinking” alaturi de gandurile negative te pot face sa simti ca… o iei razna!

Tocmai de aceea astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva trucuri care te vor ajuta sa nu mai bagi asa mult in seama aceste ganduri care iti trec prin cap. Putini oameni constientizeaza, dar ganditul este extrem de obositor, dar si puternic, in sensul ca poti atrage exact lucrurile de care te temi.

Pe scurt, cu cat iti este mai frica de un anume lucru, cu atat sunt sanse mai mari sa il „chemi” in viata ta daca te opui acestuia si te gandesti cu groaza ca s-ar putea materializa. De unde si vorba din popor „de ce ti-e frica nu scapi”. Parca intelegi mai bine acum de unde acest proverb simplu, dar revelator. Oamenii au stiut din totdeauna acest lucru, iar in acest moment este evident ca mintea are o putere creatoare fantastica. Desigur, exista si reversul medaliei, in sensul ca gandurile pozitive vor atrage o viata frumoasa si linistita.

Nu putini sunt oamenii de stiinta care sustin cu tarie ca creierul se comporta la fel atunci cand se petrece un anume lucru sau cand doar ne gandim la el intens. Practic, si atunci cand ne gandim la o situatie, de exemplu, si o traim in mintea noastra, creierul se comporta cam la fel…Impresionant, nu-i asa? Daca vrei sa afli mai multe despre acest lucru citeste informatii despre fizica cuantica. Sau vizioneaza documentarul deja celebru – The secret.

 

Gandurile negative versus gandurile pozitive: conteaza ce gandesc?!

Fara doar si poate, raspunsul este da. Si este normal sa fie asa, doar in acest mod se poate explica de ce unii oameni reusesc in tot ceea ce isi propun, pe cand altii nu. Ai remarcat starea de spirit a optimistilor? Nu prea se gandesc la ce va merge rau si…surpriza. Toate le merg ca pe roate si reusesc sa rezolve orice situatie.

Cum sa scapi de gandurile negative? Iata ce poti face:

– nu le mai baga in seama. Suna simplu, dar este destul de dificil de aplicat, dupa cum bine stii. Bun. Dar totusi, tu esti stapanul mintii tale. Asa ca tu ar trebui sa fii in control. Chiar daca nu crezi in puterea gandurilor, incearca urmatorul experiment: ignora toate lucrurile rele care iti trec prin cap. Macar o saptamana. Pur si simplu, cand vine un gand negativ, nu il baga in seama. Sau gandeste-te imediat la ceva ce iti place, cum ar fi o plaja superba.

Vei vedea cum starea de spirit si intregul comportament se va schimba. Pe scurt, incearca sa vezi doar partea plina a paharului, macar pentru o saptamana.

– fii recunoscatoare pentru ceea ce ai. Te-ai saturat de gandurile negative? Atunci ce ar fi sa incepi sa multumesti pentru ceea ce ai? Nu degeaba toate religiile incurajeaza aceasta practica. Este mai puternica decat iti poti imagina. Multumeste pentru absolut orice si pentru cele mai mici lucruri. Incepe dimineata cu recunostinta in suflet.

Vei vedea ca vei incepe sa te simti mult mai bine, din senin. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le ai deja si multumeste pentru acestea, in inima ta. Vei vedea ca ti se vor petrece si mai multe lucruri minunate, odata ce te vei focusa pe ceea ce ai. Nu crezi? Testeaza si acest truc pentru macar 14 zile.

Poti scrie chiar intr-un jurnal, daca iti este mai usor. Ideea este sa generezi o stare de multumire si fericire pentru toate lucrurile si persoanele minunate care te inconjoara.

– fa lucruri noi. Daca vei repeta aceleasi situatii si comportamente la nesfarsit, este cat se poate de clar ca nimic nu se va schimba. De exemplu, daca vrei sa ai alt job sau sa iti gasesti jumatatea, inseamna ca va trebui sa faci ceva in acest sens. In primul rand, ignora gandurile negative. In al doilea rand, schimba ceea ce faci acum. Cauta un loc de munca mai bun, avand incredere ca vei gasi. Sau iesi la o intalnire, chiar daca nu ai chef.

S-ar putea sa ai parte de surprize foarte placute, asa ca lasa limitarile la o parte. Incearca un sport nou, o cafenea noua, o mancare, etc. Da-ti voie sa fii inconjurata de abundenta si experiente noi si frumoase. Pe pariu ca gandurile negative nu vor mai fi asa dese?

Gandurile negative si cum poti scapa in 5 minute de o stare de spirit neplacuta

Este foarte simplu, trebuie sa vrei. Esti suparata in acest moment? Gandurile negre nu iti dau pace si ti-e frica de ce va urma? Atunci schimba circumstantele cat mai repede.

Bucura-te de o melodie frumoasa, practica meditatia pentru 10 minute, mergi la o plimbare in parc. Stim, probabil ai mai auzit aceste lucruri pana acum. Dar ce ar fi ca de aceasta data sa le si pui in practica? Daca vrei sa schimbi o situatie anume sau chiar intreaga viata, va trebui sa schimbi modul in care gandesti. Stii si tu ca gandurile sunt puternice, orice om a observat acest fapt.

Fii printre cei curajosi si da-ti voie sa ai o viata mai frumoasa. Succes!

 

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *