Ora de culcare ideala este aceasta!

Este foarte bine de stiut care este ora de culcare ideala, in special ca somnul este un aspect mult mai important decat ai putea crede. Desi multa lume il neglijeaza, poti sa fii sigura ca nu este o idee buna deloc. In special ca starea noastra de spirit depinde si de gradul de odihna. La fel si productivitatea, capacitatea de concetrare si multe altele.

Ora de culcare ideala pentru tine s-ar putea sa nu fie cea care crezi tu! De ce? Pentru ca s-ar putea ca tu sa ai chef sa stai treaza pana la 2 dimineata. Iar corpul tau nu este deloc in armonie cu aceste decizii.

O sa afli imediat de ce si cum explica oamenii de stiinta acest fenomen.

Pentru unii dintre noi este foarte usor sa se trezeasca la prima ora si chiar le face placere. La polul opus exista desigur, si acele persoane care ar face orice pentru a mai dormi…

Ora de culcare ideala. Te-ai fi asteptat?!

 

Ei bine, mai multi specialisti au ajuns la concluzia ca cea mai buna ora de culcare ar fi in jur de …20:45! Da, stim cum suna. Probabil te gandesti ca uneori nici nu ai ajuns acasa la acea ora.

Dar sa te culci odata cu natura si sa te trezesti la primul ciripit al pasarelelor pare sa fie cea mai buna varianta. Desigur ca poate fi complicat si probabil ca preferi sa te culci mai tarziu, in detrimentul sanatatii tale. Dar poti sa fii sigura ca aceasta decizie nu este deloc una pertinenta.

Asa ca, daca vrei sa fii cu adevarat sanatoasa si odihnita, incearca sa te culci in jur de ora 21. In special daca te trezesti foarte devreme! Multi inca au senzatia ca sa te culci la ora 21-22 este o pedeapsa acordata de parinti, asa cum se intampla pe vremea copilariei.

Dar atunci cand incepi sa ai mai multe responsabilitati s-ar putea sa-ti doresti sa dormi de la ora 21! Asa ca ora de culcare ideala va incepe sa suna mai bine decat ai fi crezut.

Ora de culcare ideala si de ce este bine sa pastram o rutina

Cel putin atunci cand vorbim despre ora de culcare rutina este buna. In sensul ca este o idee minunata ca aceasta sa fie mereu aceeasi. Expertii sustina ca este vital pentru organism sa ai aceeasi ora de trezire si de culcare. Doar in acest mod corpul isi va seta „ceasul intern”, adica ritmul circadian (al proceselor din corp).

Daca nu trebuie sa te trezesti chiar la 5 dimineata, iti poti permite sa te duci la culcare si la 22 sau chiar 22:30. Dar daca trebuie sa-ti incepi ziua odata cu natura, incearca sa dormi deja la ora 21.

Poti sa fii sigura ca in acest fel organismul tau va functiona mult mai bine. Desigur ca nu va fi usor sa treci la aceasta ora de culcare, in special ca schimbarile nu se petrec de la o zi la alta. Ai rabdare cu tine si vei vedea ca te vei trezi mult mai odihnita, daca te culci devreme.

Ce spune ora la care te trezesti despre tine

Ora la care te trezesti nu este intamplatoare, conform cercetarilor, asa ca astazi vom afla impreuna ce spune despre tine. Stii deja, unii sunt matinali si adora sa se trezeasca la ora 7. Altii ar face orice pentru a scapa de aceasta corvoada.

Cum este mai bine? Ce relevanta are ora la care te trezesti? Se pare ca cercetatorii au studiat si acest aspect al fiintei umane. Iar concluziile la care au ajuns sunt foarte interesante…citeste totul despre ora de trezire aici >>>

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *