Ceaiuri care alunga raceala

Daca si tu vrei sa incerci cateva metode traditionale de vindecare, ar fi cazul sa testezi si aceste ceaiuri care alunga raceala. Dupa cum stii, exista multe remedii naturale care pot ameliora aceste stari neplacute, asa ca ar fi bine sa le incerci.

Intr-o lume in care imediat trebuie sa iei un medicament, chiar daca suferi din pricina unui disconfort minor, aceste ceaiuri care alunga raceala sunt ideale. In special ca sunt usor de realizat si sunt un adjuvant minunat. Te pot scapa de durerile de gat, tuse si pot contribui la recuperarea ta completa si rapida.

Asa ca haide sa vedem impreuna care sunt acele ceaiuri care nu ar trebui sa lipseasca din procesul tau de vindecare.

Ceaiuri care alunga raceala – ghimbir si busuioc

Ceaiul de ghimbir este renumit pentru proprietatile sale antiiflamatorii si antiseptice. Asa ca ar fi bine sa-l consumi in aceasta perioada. In special ca este usor de realizat si te poate ajuta enorm. Apropo, este benefic si in procesul slabirii, dar si atunci cand vrei sa iti protejezi stomacul. Astfel ca nu te sfii sa-l consumi mai des.

Iti recomandam varianta cu ghimbir crud. Adica vei felia o bucatica de circa 2 cm de ghimbir, vei pune apa fierbinte peste si vei lasa la infuzat. Dupa aceea savurezi ceaiul, cu putina miere si lamaie. Evident ca gasesti si ceai de ghimbir uscat, asa ca ramane la latitudinea ta pe care vrei sa-l consumi. Dar tine minte ca cel dobandit din ghimbir crud este mult mai eficient.

Ceaiul de busuioc este alta bautura ideala atunci cand vrei sa te vindeci de raceala. Te va ajuta sa calmezi durerile de gat si poate scadea si febra, gratie proprietatilor antiinflamatoare. Ceaiul de busuioc este si foarte gustos, asa ca s-ar putea sa vrei sa-l consumi si cand esti perfect sanatoasa, te va surprinde cu gustul sau unic.

Ceaiuri care alunga raceala. Ceaiul de menta si tei, ideale

Poate ca te gandeai ca cel de menta este eficient doar atunci cand ai dureri de stomac, dar lucrurile nu stau deloc asa. Poate ajuta si in cazul tusei severe, ajuta la desfundarea sinusurilor si sustine sistemul imunitar. De asemenea, se pare ca este eficient si atunci cand vorbim despre scaderea febrei.

O cana de ceai de menta pe zi, in aceste conditii, poate fi cea mai buna idee. Nu uita sa indulcesti cu miere si sa adaugi lamaie, pentru un plus de vitamina C.

Cand te gandesti la ceaiul de tei, probabil ca primul lucru care iti vine in minte este faptul ca te ajuta sa ai o stare de spirit mai calma. Dar nu este eficient doar in acest caz. Avand in vedere ca are si un efect usor sedativ, te va ajuta sa te relaxezi si sa dormi foarte bine. Ceea ce nu poate fi decat o idee buna, in aceasta situatie. Se zice ca somnul vindeca orice, asa ca ar fi bine sa savurezi o cana de ceai de tei si sa te odihnesti. Plus ca acesta, la randul sau, vindeca durerile severe de gat.

Alte ceaiuri care alunga raceala…

Ceaiul de musetel, precum si cel de cimbru sunt iarasi alegeri excelente pentru cei care vor sa se trateze in mod natural. Iar cel din urma este indicat si pentru cei care se confrunta cu tusea provocata de astm.

Pentru cei care pot trece peste gust, ceaiul din coji de ceapa este printre cele mai bune, in aceasta situatie. Din fericire, racelile obisnuite pot trece si cu ajutorul acestor remedii naturiste, asa ca nu te grabi sa iei medicamente.

Ceaiuri impotriva anemiei. Cum te poti trata in mod natural

Aceste ceaiuri impotriva anemiei pe care urmeaza sa ti le prezentam s-ar putea sa te surprinda. In special ca putina lume stie ca acestea ar avea efecte benefice impotriva acestei afectiuni.

Carentele de fier duse la extrem duc la aceasta boala care va debuta cu stari de moleseala, somnolenta, chiar lesin in anumite cazuri. Asa ca ar fi bine sa nu neglijezi astfel de simptome. Mai ales ca boala se poate agrava, ceea ce va duce la stari si mai neplacute…mai multe despre ceaiurile contra anemiei >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *