Vinul rosu si dintii. De ce ajuta

Poate ca nu stiai, dar vinul rosu confera beneficii nebanuite, altele decat cele la care te-ai fi gandit.

De exemplu, vinul rosu are si „misiunea” de a proteja dintii. Si toate extracturile din seminte de struguri sunt eficiente. Atunci cand vorbim despre sanatatea dintilor tai. Asa ca, vinul rosu are mai multe beneficii decat ai fi crezut.

Iar acest lucru este confirmat de cercetatori care sunt optimisti in aceasta privinta. Dar si cariile sunt o problema in sine, care trebuie prevenita si rezolvata.

Vinul rosu si dintii – la ce concluzie au ajuns cercetatorii?

Se pare ca afectiunile gingivale sunt printre cele mai raspandite afectiuni din lume. Problemele stomatologice si cariile afecteaza intre 60-90% din populatia lumii!

Cel putin la aceasta concluzie au ajuns cercetatorii din Spania. Se pare ca vinul rosu incetineste dezvoltarea numeroaselor bacterii, care se acumuleaza la nivelul cavitatii bucale.

Asa ca cercetatorii spanioli au ajuns la o concluzie interesanta. In sensul ca acestia au realizat ca vinul rosu poate preveni cu succes inclusiv dezvoltarea bacteriilor din gura.

Atunci cand nu sunt prevenite, aceste carii pot face adevarate ravagii. Nu degeaba atat de multi oameni experimenteaza astfel de afectiune dentare.

Extrem de multe probleme apar si pe fondul igienii precare. Asa ca investeste intr-un dus bucal, care curata mult mai bine decat periutele. De asemenea, clateste cu apa de gura si foloseste paste de dinti cu extracte medicinale naturale.

Vinul rosu si dintii – atentie la fluor!

Probabil ca ai auzit ca pastele de dinti cu fluor pot afecta in timp sanatatea. Multi cercetatori sunt de parere ca aceste produse cu fluor nu au neaparat un efect bun asupra dintilor. In schimb, pot afecta serios creierul si oasele. De asemenea fluorura de sodiu din unele ape plate ( din America si Canada) a fost catalogata ca substanta cancerigena!

Asa ca alege mai des vinul rosu, pasta de dinti naturala cu argila si plante, fara fluor.

Revenind, este demn de mentionat ca cercetatorii spanioli au observat, in urma testelor, ca vinul rosu este cel mai eficient atunci cand vorbim despre eliminarea placii bacteriene.

Asa ca nu te mai simti vinovata cand bei vin rosu pentru ca dintii tai sunt in siguranta. De asemenea, extractul din struguri este eficient in prevenirea acestora, daca nu iti place vinul.

Poti alege si sucul de struguri sau fructul in sine, asa ca sunt multe variante.

Ce ar fi sa avem grija de sanatatea noastra si in mod natural, asa cum procedau bunicii nostri?

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *