Dieta postului intermitent, sanatate curata

Dieta postului intermitent a capatat popularitate in ultima vreme si nici nu este de mirare, avand in vedere ca are nenumarate beneficii.

Asa dupa cum poti deduce din numele regimului, implica postul, ceea ce poate pune probleme persoanelor care nu sunt obisnuite sa nu manance ore intregi. Dar oricine se poate disciplina in acest sens. Asadar, haideti sa vedem ce presupune, in esenta, dieta postului intermitent.

Daca vei cerceta putin, vei observa ca exista mai multe modalitati de a tine acest post, asa ca important este sa alegi varianta care ti se potriveste cel mai bine. Exista varianta in care poti manca in intervalul a 6 si 8 ore tot ce iti doresti, urmate de alte 16 ore de abstinenta culinara.

Mai exista si varianta in care mananci 5 zile pe saptamana, iar doua zile vei consuma doar 500 – 600 de calorii. Asa cum te astepti probabil, acest post te va ajuta sa slabesti considerabil.

Cum se tine dieta postului intermitent si ce presupune

Chiar daca aceasta dieta este total opusa fata de ceea ce cunosteai, ai face bine sa o incerci. Daca vrei sa te detoxifici si sa slabesti, este cea mai sanatoasa varianta. De asemenea, postul poate constitui si o metoda extraordinara de vindecare a bolilor cronice. Nu putini din cei care au tinut post negru au raportat rezultate excelente. Dar sa revenim la purificari si detoxifiere.

Dieta postului intermintent presupune mancare sanatoasa si exercitiu fizic, la fel ca si alte regimuri. Nu inseamna ca daca postesti poti manca orice aliment ti-ai dori.

Este foarte important ca in aceasta perioada sa ai o atentie sporita asupra caloriilor. Chiar nu este cazul sa mananci orice . Este evident ca daca vei consuma un numar foarte mare de calorii, nu vei reusi sa slabesti cat ti-ai dori.

Ce este indicat sa consumi in aceasta perioada de post? Ei bine, in perioada in care efectiv nu mananci, poti consuma bauturi fara prea multe calorii. Desigur, vorbim despre apa, ceaiuri din plante si cafea, dar fara zahar. Daca tii dieta postului interminent pe perioade indelungate de timp este indicat sa consumi si sucuri naturale din fructe si legume. In cazul in care este chiar necesar si simti ca nu mai poti continua.

Ce beneficii are dieta postului intermitent? Poti scadea tensiunea arteriala, numarul trigliceridelor si chiar colesterolul, in acest rastimp. Totodata, vei invata sa fii mai disciplinata si vei pierde din grasime, dar fara sa afectezi masa musculara.

Aceasta dieta este benefica si pentru cei care nu vor sa ia prima masa a zilei, mai ales daca tii varianta in care nu trebuie sa mananci timp de 16 ore. Cu alte cuvinte, nu vor manca micul dejun, iar ultima masa va fi la ora 20.

Dieta postului intermitent

Asadar, daca simti ca este cazul si doresti sa te detasezi de mancare, poate nu ar fi rau sa incerci acest regim. Cel mai indicat ar fi ca in acest interval de timp sa renunti la carbohidrati si amidon si sa le inlocuiesti cu grasimile sanatoase. Vorbim despre masline, avocado, nuci si uleiul de cocos. Incearca sa consumi fructe si legume din belsug si nu exagera cu proteinele animale.

ATENTIE! Fiind un regim destul de dur, este recomandat sa ceri pararea unui medic inainte de a urma dieta postului intermitent.

 

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *