Beneficiile impachetarilor cu namol

Impachetarile cu namol au fost folosite in scop terapeutic pentru mai bine de 2 mii de ani. Nu doar romanilor le plac impachetarile cu namol, aceasta fiind o practica comuna si in alte tari. Cele mai recunoscute la nivel international sunt namolurile din Ungaria, Australia, Israel, Cehia si Slovacia. Proprietatile benefice ale impachetarilor cu namol au creat o intreaga industrie turistica, dezvoltand economic regiunile care ofera asemenea servicii. Statiunile cele mai recunoscute din Romania in care poti beneficia de impachetari cu namol, sunt: Amara, Fundata, Lacu Sarat, Techirghiol, Sovata, Ocna Sibiului.

Beneficiile impachetarilor cu namol

Uneori, sa fii frumoasa si sanatoasa poate fi o treaba murdara. Impachetarile cu namol sunt renumite pentru beneficiile asupra corpului, ele fiind recomandate pana si de catre medicii care practica medicina clasica si nu doar de catre medicina alternativa.

1. Amelioreaza durerile de articulatii

Daca suferi de dureri articulare, atunci cu siguranta trebuie sa nu ratezi beneficiile impachetarilor cu namol. Namolul reduce intensitatea durerilor, iar daca suferi de reumatism sau artroza, atunci vei descoperi ca mobilitatea incheieturilor va fi imbunatatita.

2. Detoxifica organismul

Un alt beneficiu al impachetarilor cu namol este detoxifierea organismului. Temperatura corpului scade in zonele acoperite de namol, iar mineralele absorb toxinele. Namolul cu proprietati medicinale contine o serie de minerale si vitamine care sunt extrem de benefice pentru detoxifiere.

3. Relaxeaza

Impachetarile cu namol relaxeaza musculatura. Dupa o astfel de sedinta, te vei simti mai relaxata si rejuvenata cu cativa ani.

4. Dezinfecteaza

Namolul medicinal contine, pe langa minerale si vitamine, si argila. Argila are proprietati dezinfectante, deci nu te teme sa intri cu rani deschise caci nu se vor infecta. Mai mult, argila ajuta la vindecarea ranilor si restabileste echilibrul natural al pielii.

5. Imbunatateste circulatia sangelui

Un alt efect benefic al impachetarilor este imbunatatirea circulatiei sangelui. Namolul ajuta la ameliorarea simptomelor dureroase cauzate de varice si restabileste circulatia preriferica.

6. Revitalizeaza parul si pielea

Datorita faptului ca namolul este bogat in magneziu, fier, zinc si seleniu, el ajuta la revitalizarea parului si a pielii. Daca ai par uscat si subtire, care cade frecvent, atunci ai putea beneficia de calitatile namolului.

7. Reduce inflamatiile si umflaturile

Datorita faptului ca namolul mentine o temperatura scazuta a corpului, el ajuta la reducerea inflamatiilor si a umflaturilor. Impachetarile cu namol sunt mai eficiente in tratarea inflamatiilor decat compresele cu apa rece, spre exemplu.

8. Elimina cosurile si punctele negre

Datorita faptului ca namolul are o textura abraziva, el poate fi folosit cu success pentru eliminarea cosurilor ai a punctelor negre. Masca cu namol ajuta la eliminarea imperfectiunilor pielii. Daca vrei sa scapi de petele aparute pe piele, aplica masca cu namol.

9. Cost redus

Un alt beneficiu al terapiei cu namol este cel economic. Costul redus al impachetarilor cu namol fac aceasta practica una deosebit de atractiva pentru toate persoanele, indiferent de situatia lor financiara.

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *