Deficitul de Omega 3. Ce simptome exista?

Deficitul de Omega 3 poate cauza probleme serioase celor care se confrunta cu aceste lacune. Asa ca este important de stiut care sunt simptomele si starile generate de aceasta lipsa.

Avem tendinta sa neglijam vitaminele si mineralele si avem senzatia ca organismul nostru poate functiona cu succes fara acestea. Dar lucrurile nu stau deloc asa.

Deficitul de Omega 3 poate duce la articulatii fragile si chiar la pierderea concentrarii si a atentiei, in varii situatii. Astazi vei afla de ce este indicat sa cumperi mai des astfel de suplimente.

Deficitul de Omega 3 – ce trebuie sa intelegi?

Ca suplimentele pe baza de ulei de peste pot fi foarte eficiente, asa ca nu le evita. De ce rolul sau este unul atat de important?

Acizii grasi Omega 3 contribuie la dezvoltarea creierului, sustine dezvoltarea cerebrala si neurocognitiva eficienta, informeaza aciziomega3.ro.

Asadar, aceste grasimi sanatoase sunt o hrana fantastica pentru creier si trup. Ca sa nu mai crezi ca trebuie sa eviti grasimile cu orice pret…Apropo, nu doar pestele contine Omega 3, il poti procura si din plante sau legume.

Omega 3 poate fi regasit in uleiul de rapita, semintele de chia, uleiul de canepa si semintele si uleiul de in. Conopida, humusul si varza de Bruxelles sunt alte alimente care-l contin. Asa ca si vegetarienii isi pot lua doza de Omega 3, fara sa fie nevoiti sa manance peste.

Deficitul de Omega 3 – care sunt simptomele si ce boli pot fi incurajate?

Ai ramane surprinsa sa vezi ca multe afectiuni au la baza si deficitul de Omega 3, printre altele. Incepem cu artrita, o boala comuna printre persoanele varstnice. S-a constatat ca cei care nu consumau peste sau alte preparate care sa contina acizi grasi Omega 3 erau mai predispusi sa dezvolte aceasta boala. Cu alte cuvinte, cei care nu consuma alimente care contin Omega 3 tind sa sufere din pricina inflamatiilor. Tocmai de aceea astfel de boli vor fi declansate.

La polul opus, in tarile in care se consuma mult peste s-a constatat ca bolile de acest gen sunt prezente intr-un numar mult mai mic. Tocmai de aceea suferinzii ar trebui sa consume Omega 3 mai des, alaturi de o dieta sanatoasa, pentru a aplana efectele artritei.

La fel se petrece chiar si in cazul depresiei. S-a observat ca in tarile unde consumul de peste, adica Omega 3, este mai ridicat si cazurile de depresie sunt mai putin frecvente.

Deficitul de Omega 3 poate duce inclusiv la o lupta nedreapta cu kilogramele in plus. De ce? Pentru ca organismul intampina dificultati atunci cand este privat de acest element. Arderile sunt mai lente, iar aceste persoane pot deveni predispuse ingrasarii. Si sigur nu vrei sa se intample acest lucru. Mananca peste si alte alimente cu Omega 3 mai des. Apropo, pestele este o carne mult usoara si diafana, fiind chiar recomandata in dietele de slabire.

Deficitul de Omega 3 si afectiunile cardiace

Omega 3 are un rol fundamental atunci cand vorbim despre afectiunile inimii, care pot fi prevenite cu succes atat timp cat ne ferim de o dieta nesanatoasa. Vorbim despre reducerea consumul de carne, oua si branza, precum si reducerea alimentelor de tip fast-food sau semiprocesate.

Un consum regulat de acizi grasi Omega 3 va sustine colesterolul bun si va preveni afectiunile cardiovasculare.

Bolile de piele si chiar acneea pot fi prevenite in cazul acelor persoane care consuma regulat Omega 3. La fel si problemele de concentrare si invatare pe care le pot avea unii copii, dar nu numai.

Deficitul de Omega 3 mai poate conduce la pierderi de memorie, probleme de vedere si chiar slabirea sistemului imunitar.

Tocmai de aceea este important sa consumam din toate, in fiecare zi. Acesta este singurul mod prin care poti evita deficitele care pot aparea la nivelul organismului.

4.79/5 (56)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *