De ce pisicile dorm pe stapanii lor – ce nu stiai despre feline

De ce pisicile dorm pe stapanii lor? De ce stau pe tine atunci cand te simti rau? Cum stiu exact ce zona te doare? Multe intrebari la care poate te-ai mai gandit.

In primul rand, pisicile simt starea noastra de spirit aproape intotdeauna. De aceea comportamentul lor variaza, iar de multe ori ne lasa fara cuvinte. Nu putini dintre cei care detin pisici au observat ca acestea au obiceiul de a le urmari reactiile, actionand in consecinta.

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca micutele feline adora sa doarma cu stapanii lor pentru a-si mentine cu usurinta temperatura. Pisicile au, in general, 38,5 grade Celsius. Cu alte cuvinte, este necesar pentru ele sa mentina aceasta temperatura, asa ca uneori apeleaza la „ajutorul” nostru.

De ce pisicile dorm pe stapanii lor?

In afara de faptul ca adora sa se cuibareasca sub paturile noastre pentru a mentine o temperatura optima, pisicile adora si mirosul stapanului. Este un fapt cunoscut ca felinele sunt cele care considera ca ele au „ales” stapanul. Asa ca presupun ca suntem de-ai lor, iar mirosul este foarte important, din acest punct de vedere.

O sa razi, dar micutele animale de casa adora si mirosurile parfumurilor noastre, asociind esenta cu ceva familiar. Asa ca nu doar tu esti fanul cosmeticelor, ci si pisica ta!

De asemenea, pisicile se simt confortabil si in siguranta atunci cand aleg sa doarma sau sa stea in preajma noastra. Tocmai de aceea aleg perna, patura sau chiar abdomenul tau pentru a se odihni. Pisicile sunt animale care se ataseaza usor de om, asa ca iubesc sa stea in preajma celor pe care ii considera stapanii lor.

De ce pisicile dorm pe stapanii lor. Din pacate, nu este deloc o idee buna!

Poate ca ai mai auzit ca nu este deloc o idee buna ca pisica ta sa doarma pe piept. Nu de alta, dar poti inhala parul sau, extrem de nociv pentru noi. Alt motiv este faptul ca respiratia ta va fi ingreunata, ceea ce iti poate afecta somnul.

Cel mai bine este sa inveti pisica, inca de la inceput, ca este necesar sa doarma singura. De asemenea, felinele sunt animale nocturne, asa ca s-ar putea sa-ti perturbe somnul. Ceea ce nu este deloc indicat, nu putini fiind stapanii de pisici care sufera din pricina insomniilor cronice.

Este bine sa o inveti ca exista anumite reguli. Doar ca acestea trebuie impuse de la inceput daca vrei sa ai succes, au mai observat cercetatorii.

Ce nu stiai despre pisici?

Ca micutele animale de companie transpira doar la nivelul labutelor este o informatie pe care putini o cunosc. De asemenea, o pisica poate avea mai bine de 100 de pui, de-a lungul vietii.

Auzul pisicii este mai dezvoltat decat al cainilor, acestea distingand sunetele de pana la 100.000 Hz. Imagineaza-ti ca noi auzim doar pana la 20.000 de Hz. De aceea pisica devine atenta brusc, aceasta reusind sa detecteze sunete pe care noi nu le-am putea percepe vreodata.

O pisica poate sari de 5 ori inaltimea sa, iar in Marea Britanie si Australia cele negre sunt considerate norocoase. Probabil ca ar trebui sa adoptam si noi aceasta idee…

 De ce femeile iubesc pisicile?

Pentru ca, asa cum arata si studiile, ne “intelegem” mai bine, felinele avand un comportament mai apropiat fata de femei. Printre altele, este demn de stiut ca pisicile au capacitatea de a te ajuta sa te eliberezi de stres si energii negative.

Este binecunoscut faptul ca acestea simt cand stapanii sunt in suferinta, iar daca te doare ceva, va veni sa se aseze in locul respectiv. Coincidenta?! Nicidecum, animalele ne cunosc mai bine decat am crede…citeste mai multe despre femei si pisici aici >>>

4.5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *