Ce sa mananci ca sa scapi de matreata?

Ce sa mananci ca sa scapi de matreata cat mai repede, fara sa mai fii nevoita sa te confrunti cu „reintoarcerea” sa? Ei bine, vei fi surprinsa sa afli, inainte de toate, ca matreata poate fi prevenita si eliminata cu succes. Da, dieta va fi importanta in aceasta situatie, pentru ca cu siguranta nu vrei sa mai ai aceasta problema deranjanta.

Nu putini sunt oamenii care s-au saturat de aceasta afectiune si de faptul ca trebui mereu sa opteze pentru sampoane speciale…Evident ca matreata poate fi cauzata si de stres. Dar se pare ca dieta ar avea un impact si mai mare asupra sa.

Ce sa mananci ca sa scapi de matreata? Evident ca vom discuta despre alegeri sanatoase, eficiente si care vor functiona de minune. Si nu doar in lupta cu matreata, aceste alimente fiind recomandate si pentru o sanatate mai buna.

Ce sa mananci ca sa scapi de matreata – te asteptai?

Bineinteles ca nu iti vom recomanda mancarea de tip fast-food, alimentele procesate, dulciurile sau sucurile carbogazoase. Ca de obicei, atunci cand vrem sa scapam de o afectiune sau o boala pe cale naturista trebuie sa apelam la alimente proaspete.

Vorbim aici despre faptul ca dieta ar trebui sa contina fructe si legume cat mai proaspete, pe care sa le mananci in stare cruda, negatite. Nu toate, dar macar o parte dintre acestea. De exemplu, un morcov sau o gulie crude inainte de masa pot face minuni pentru sanatate. La fel si o mana de afine sau zmeura.

Nucile si semintele crude si nesarate sunt de asemenea indicate. De fapt, specialistii in nutritie spun ca la fiecare masa ar trebui sa consumam cel putin 50% salate sau alte cruditati. Practic, nu ar trebui sa evitam salata pe motiv ca „nu se potriveste” cu mancarea. In realitate, o salata simpla poate merge la orice, chiar si la o portie de paste sau o pizza.

In acest fel vei creste nivelul de fibre, vitamine si minerale dupa care tanjeste organismul tau. Si ce crezi? Problemele de sanatate, inclusiv pielea uscata a scalpului tau vor fi remediate. Sistemul imunitar va fi mai puternic, iar pielea ta va arata mai bine. Ceea ce va fi o preventie naturala contra matretii si a altor afectiuni tipice pielii.

Ce sa mananci ca sa scapi de matreata – alimente cu zinc, Omega 3 si vitamine de tip B

Zincul il vei regasi in naut, linte si fasole, dar si in crab, homar sau stridii. Ciocolata neagra, nucile si semintele, cerealele integrale, toate sunt bogate in zinc. Asa ca nu este neaparat necesar sa iei suplimente, poti doar sa mananci aceste alimente mai des, oricum sunt recomandate in dieta zilnica.

Omega 3 se regaseste in peste, fructe de mare, nuci sau conopida. Drojdia de bere contine intreg complexul de vitamine B. Cartofii, morcovii, fasolea pastai, vinetele, mazarea, broccoli, ciupercile si varza creata, pepenele galben, zmeura si semintele de floarea-soarelui, alunele, nucile contin la randul lor vitamine de tip B, informeaza catena.ro.

Recomandam sa mananci mai des carne ecologica si produse calitative. Ouale ar fi bine sa le procuri de la micii producatori, la fel si laptele.

Apropo, daca vrei sa scapi de matreata consuma-le mai rar. Cel mai bine ar fi ca de 2-3 ori pe saptamana sa mananci fara produse animale. Te vei simti mult mai bine.

De asemenea, evita carnea rosie, cafeaua, dulciurile cu zahar, alimentele de tip fast-food. Alege mai des alimentele cu continut scazut de grasime, pentru a preveni aparitia matretii.

Acidul folic, zincul si fierul diminueaza aparitia, asa ca ar fi bine sa consumi fructe si legume cat mai des. Alege si un sampon natural, care sa te sustina in aceasta lupta cu matreata!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *