Program de lucru flexibil post-pandemie. Cum se va proceda?

Se pare ca un program de lucru flexibil post-pandemie este ceea ce angajatii isi doresc. Asa ca nu va dura mult pana cand vor aparea solutii pentru aceasta problema.

Dupa mai bine de un an de stat acasa, multi angajati considera ca este dificil sa se reintoarca la birou. Asa ca angajatorii si corporatiile vor veni cu noi idei. Fie ca esti intr-o ipostaza sau alta, poate ca ar fi bine sa afli de modelul german de lucru.

Este vorba despre modelul Kurzarbeit, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Program de lucru flexibil post-pandemie. Solutii pentru angajati si angajatori

A intrat in vigoare Legea 58/2021, un act normativ care instituie si in Romania munca flexibila dupa un model de inspiratie germana menit sa reduca impactul negativ al pandemiei coronavirus asupra pietei muncii. Aceasta sprijna atat salariatii, cat si firmele angajatoare si prevede, in principiu, 4 lucruri:

Aveti posibilitatea sa reduceti timpul de munca al salariatilor dvs. cu cel mult 80%, cu reducerea corespunzatoare a salariului, detalii aici >>>

Puteti aplica aceasta masura doar daca indepliniti 2 conditii:

a) cifra de afaceri a firmei a scazut cu cel putin 10% fata de perioada similara din anul anterior;
b) masura in cauza afecteaza cel putin 10% din numarul total de salariati.
Pe perioada acestei masuri, platiti salariatilor (si recuperati ulterior de la Stat) o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca.

Program de lucru flexibil post-pandemie – ce trebuie sa stii?

De-a lungul perioadei in care angajatorii beneficiaza de indemnizatie, acestia pot face angajari noi doar daca sunt salariati al caror contract de munca a fost incheiat in baza art. 56, 61 si 81 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ghidul va arata pas cu pas ce aveti de facut si va ajuta astfel sa beneficiati in cel mai scurt timp de avantajele pe care le aduce acest act normativ pentru dvs. si pentru salariatii dvs, COMANDA acum >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *