90% din kilogramele slabite se datoreaza dietelor! Alimente care slabesc

Aceste alimente care slabesc sunt adevarate comori, in ceea ce priveste dietele de slabire. Asa ca astazi vom face o „lista” inteleapta.

Dupa cum stii, dietele de slabire sunt cruciale, asa ca te pot ajuta in proportie de 80-90% sa slabesti. Si nici nu este de mirare. Suntem ceea ce mancam, enunta o zicala veche. Iar acesta este purul adevar.

Conteaza enorm sa mananci sanatos si corect, daca vrei sa ai o sanatate de fier. Si un trup de invidiat. Desigur ca miscarea, sportul, consumul lichidelor si eliberarea de stres sunt alte „secrete”.

Dar fara aceste alimente care slabesc totul ar fi in van. Anumite mancaruri sunt mai eficiente decat altele. Tocmai de aceea astazi dorim sa-ti reamintim care sunt acele fructe si legume care NU ar trebui sa lipseasca.

Dieta nu inseamna sa nu mananci nimic si sa te privezi de nutrienti. Nici vorba, ideea este sa mananci ce trebuie, nu neaparat ce poftesti.

Alimente care slabesc – ce sa consumi mai des?

Ei bine, stim ca probabil esti deja familiarizata cu acestea, dar ti le vom reaminti. Asa ca astazi vom discuta despre ceaiul verde, rodie, carnea de pui ecologica, scortisoara si multe altele. Dar haide sa le descoperim impreuna.

Ceai verde. Este una dintre cele mai cunoscute bauturi atunci cand vine vorba despre slabit. Iar beneficiile sale nu contenesc sa ne uimeasca. Poate preveni cancerul, diabetul si multe alte boli. Si unde mai pui ca este foarte eficient in procesele de slabire?! Este firesc sa fie asa, avand in vedere ca este o bautura bogata in antioxidanti. Acestia conferindu-i organismului sansa de a se detoxifia de toxine intr-un mod eficient.

Rodie. Printre acele alimente care slabesc se numara si acest fruct exotic, bogat in vitamina C, vitamina K, folati si potasiu. Bogata in fibre, aceasta va ajuta digestia. De asemenea, sustine cu succes activitatile fizice.

Piept de pui. Da, este recomandat in diete, iar atat timp cat este ecologic, adica „de tara”, savureaza-l cu incredere. Este important sa consumi carne crescuta in conditii traditionale. Cea din comert este plina de antibiotice, hormoni si alte chimicale. Asa ca evita cat mai des, in special carnea de pui.

Legume crucifere. Broccoli, varza, kale, ridichiile, conopida sunt doar cateva dintre cele care vor face diferenta. Consuma-le mai des, fierte sau la cuptor. Iar daca pui putin parmezan sau branza de capra pe broccoli de exemplu, va iesi o adevarata minunatie! Sunt excelente aceste legume pentru dieta pentru ca au putine calorii ,dar sunt bogate in vitamin A, vitamin C, acid folic, carotenoizi si fibre.

Alimente care slabesc – scortisoara si iar scortisoara!

Scortisoara. Un aliment absolut delicios in deserturi si ceaiuri, dar chiar si in cafea iti recomandam. Bogata in antioxidanti, cu proprietati antiinflamatoare, scortisoara te va ajuta sa slabesti. Scade nivelul glucozei si al colesterolului si ajuta la cresterea masei musculare. Ce zici, vei pune putina scortisoara in cafeaua de dimineata sau in ceai? Cu siguranta va merita, iar aroma va fi una minunata.

Oua. Excelente din punct de vedere nutritional, bogate in proteine si Omega 3. Chiar daca sunt au colesterol, nu vor creste valoarea acestuia, in special daca nu vei consuma foarte multe. Ouale tin de foame si pot fi gatite in multe feluri. De la salate si pana la orez cu omleta si legume, poti incerca cat mai multe varietati.

Avocado. Sarac in zaharuri, dar bogat in grasimi monosaturate. Va accelera metabolismul si poate fi o gustare binevenita.

Iaurt grecesc. Nu contine sodiu, zaharuri si carbohidrati, dar este bogat in proteine si probiotice. Va ajuta digestia din plin, asa ca consuma mai des. De asemenea, un iaurt grecesc poate fi gustarea de dupa-amiaza. Mai adauga si cateva afine si 3 migdale si nu iti va mai fie foame pana la cina.

Seminte de chia. Este musai sa se numere printre acele alimente care slabesc, din lista ta. Consuma-le in special dimineata, cu fructe, nuci si seminte. Mai adauga si o cana de lapte vegetal si vei obtine un mic dejun de vis.

Alimente care slabesc. Invata sa mananci si sa traiesti sanatos

Pentru a slabi, nu uita nici de grapefruit, cereale integrale, fructe de padure, ulei de masline, fasole, linte sau naut. Consuma doar paine integrala neagra!

Este indicat:

  • sa bei multa apa, pentru a accelera metabolismul
  • sa iti cumperi farfurii mai mici, pentru a nu fi tentata sa mananci portii prea mari
  • sa eviti sucurile carbogazoase si dulciurile din comert
  • sa renunti la gustarile tipice: covrigei, chipsuri, fast-food, etc
  • sa iei suplimente pe baza de probiotice pentru a diminua masa de grasime corporala

In rest, asigura-te ca mananci sanatos, mergi mai mult pe jos, renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase si NU manca inainte cu 4 ore de culcare. Vei slabi rapid in acest mod si te vei simti mai bine ca oricand.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *