Ciorba de oua – ai incercat pana acum? Absolut savuroasa!

O reteta interesanta pe care ar trebui sa o incerci este cu siguranta aceasta ciorba de oua. Da, suna ciudat, dar s-ar putea sa te surprinda intr-un mod foarte placut.

Desigur ca cei care adora ouale vor dori sa incerce aceasta reteta inedita si nici nu este de mirare. Te asiguram ca iti va placea foarte mult. In special daca vei alege oua de tara, adica ecologice. Acelea sunt mult mai gustoase si hranitoare. Plus ca savoarea va fi garantata!

Asa ca ciorba de oua nu trebuie ratata, s-ar putea sa descoperi un nou fel de mancare satios si sanatos. Ramane la latitudinea ta daca vrei sa mai adaptezi reteta.

Beneficiile oualor sunt date de continutul ridicat de proteine, vitamine si minerale din compozitie, importante pentru mentinerea sanatatii.

Ciorba de oua – de ce ar trebui sa o incerci?

Ouale mai au si rolul de a preveni bolile de inima, asigurand acele grasimi sanatoase de care are nevoie organismul.

IMPORTANT! Acest aliment contine si acizi grasi omega, pe care ii gasim si in: peste, mango, avocado, etc.

Un consum regulat de oua va preveni bolile nervoase, infarctul si hipertensiunea arteriala.

Se pare ca un consum de 2 oua la micul dejun, timp de 2 saptamani ,te poate ajuta sa slabesti, avand in vedere ca iti vor conferi o senzatie de satietate…vezi mai multe despre beneficiile oualor aici >>>

Ingrediente:

  • 5 oua de tara
  • 1 morcov
  • o ceapa medie
  • 2 linguri faina de grau
  • 1 lingura faina de malai
  • 3 catei de usturoi
  • o cana de lapte (poti alege si un lapte vegetal, neindulcit)
  • un varf de sare
  • o lingurita de ulei
  • condimente “vegeta” naturale, cumparate de la plafar
  • putin otet

Ciorba de oua – mod de preparare

In primul rand, se va pune la fiert o oala cu apa, in care vei adauga ceapa si usturoiul. Nu le vei marunti, ci le vei lasa intregi. Adauga si morcovul feliat si lasa sa dea un clocot. Poti pune si vegeta naturala, iar cand este totul gata scoate legumele fierte pe o farfurie. Separat se pregatesc ouale, in sensul ca le vei bate bine si treptat adaugi cele 2 tipuri de faina. Vei pune sarea si apoi le vei pregati in tigaie, ca o omleta.

Apoi, vei scoate placinta de ou, o lasi un pic la racit si o tai in mai multe bucatele. Se vor pune in oala cu apa din nou si se mai fierbe acolo omleta obtinuta inca 10 minute.


Dupa aceea se va pune laptele, gradat. Mai amesteci intr-o farfurie un ou, cu o lingura de apa si una de otet. Se pun si cateva picaturi de supa fierbinte, da cu grija. Apoi se pune amestecul in oala cu apa si lapte. Se mai poate adauga putin otet la final, o adevarata bunatate!

Se serveste si cu ardei iute si paine prajita. O varianta de ciorba vegetariana absolut delicioasa, in special pentru acele zile cand nu vrei sa mananci carne.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.