Beneficiile oualor: de ce este bine sa consumi un ou pe zi

Atunci cand vorbim despre beneficiile oualor, prima lucru care ne vine in minte este aportul pe care il au acestea in cadrul unei diete sanatoase.

Nu degeaba ouale sunt recomandate la micul dejun, avand in vedere ca iti pot asigura senzatia de satietate de care ai nevoie pana la pranz. Iar astea nu este tot.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestea au o gramada de beneficii atunci cand vorbim de sanatate. Potrivit nhs.co.uk, un ou pe zi va reduce riscul de a face un accident vascular.

Desigur ca exista si pareri pro si contra, iar acest subiect este dezbatut de ani de zile de cercetatori. Unii sustin ca acel continut ridicat de colesterol pe care-l contin nu este tocmai sanatos, dar altii considera ca acestea ar contine colesterol „bun”.

Beneficiile oualor sunt date si de continutul ridicat de proteine, vitamine si minerale din compozitie, importante pentru mentinerea sanatatii.

Beneficiile oualor: contin cele mai bune proteine

Se considera ca ouale ar contine proteine de cea mai buna calitate, luteina si zeaxantina, doua tipuri de proteine care mentin sanatatea ochilor.

Ouale mai au si rolul de a preveni bolile de inima, asigurand acele grasimi sanatoase de care are nevoie organismul.

IMPORTANT! Acest aliment contine si acizi grasi omega, pe care ii gasim si in: peste, mango, avocado, etc.

Un consum regulat de oua va preveni bolile nervoase, infarctul si hipertensiunea arteriala.

Se pare ca un consum de 2 oua la micul dejun, timp de 2 saptamani ,te poate ajuta sa slabesti, avand in vedere ca iti vor conferi o senzatie de satietate.
Astfel, nu vei mai consuma alte gustari pana la masa de pranz. SFAT: daca vrei sa slabesti, opteaza pentru un pranz sanatos, compus din carne slaba la gratar si salata si fructe in loc de cina.

Mai poti consuma pe langa cele 2 oua la micul dejun si o portocala, plus 2 felii de paine integrala. In acest fel, vei reusi sa slabesti cateva kilograme bune in cursul celor 2 saptamani. Desigur, poti prelungi dieta daca vei fi multumita de rezultate.

Beneficiile oualor: contin vitamina B

In caz ca nu stiai, vitaminele din complexul B sunt extrem de importante pentru organism prevenind anemiile si tulburarile nervoase.

Ouale mai contin si colina, un mineral care are grija de sanatatea sanilor tai, considera cercetatorii. Acestea mai contin si vitamin D, alta vitamina care se asimileaza cu greu din alte alimente.

Ouale au si capacitatea de a reduce inflamatiile din organism. De ce? Datorita faptului ca au in compozitie si luteina, un antioxidant important care se regaseste in galbenusul oualor.

Asadar, beneficiile oualor sunt multiple asa ca poti incepe sa le consumi mai des, fara a-ti face probleme. In acest fel, iti vei mentine silueta si sanatatea.

 

4.73/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Beneficiile oualor: de ce este bine sa consumi un ou pe zi

  • 8 ianuarie 2019 la 17:44
    Permalink

    CERCETATORII AMERICANI care au studiat ”alimentatia in functie de grupele sanguine”,recomanda ca persoanele cu grupele A2 si AB4 sa consume cu precautie oul sau deloc,acestor persoane fiindu-le recomandata o alimentatie vegetariana,iar persoanele cu grupele O1 si B3 considerate a fi preponderent,carnivore li se recomada sa consume oul ,insa trebuie sa renunte la paine si orice produs pe baza de grau,pentru a evita acumularea colesterolului rau si pentru o buna stare de sanatate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *