Grasimea abdominala – un pericol neasteptat

Probabil ca stiai ca un abdomen plat este foarte dezirabil. Ceea ce probabil nu stiai este faptul ca, in afara faptului ca grasimea abdominala nu e atragatoare, ea prezinta un real pericol pentru sanatate. Chiar daca ai o greutate normala, grasimea de pe abdomen poate atrage o serie de afectiuni si contraindicatii medicale.

Grasimea, un pericol ce trebuie inlaturat

Un studiu realizat in SUA a aratat ca, persoanele cu o greutate normala dar cu grasime in zona abdominala, sunt mai predispuse la boli grave chiar si decat persoanele obeze. Acest pericol este dat strict de prezenta grasimii abdominale.

Grasimea abdominala poate duce la afectiuni cardiace, digestive si cancer.

Tipuri de grasime prezenta in zona abdominala

Inainte de a te panica, afla daca grasimea este de tip visceral sau subcutanal.

1. Grasimea viscerala

Acest tip de grasime este interna si este cea de care trebuie sa ne ferim. Ea poate provoca o serie de conditii medicale nedorite si este cu mult mai periculoasa decat garsimea subcutanala.

2. Grasimea subcutanala

Acest tip de grasime este mai putin periculos pentru sanatate. Ea este moale la atingere, oarecum pufoasa si gelatinoasa. Ea se afla imediat sub piele.

Simplu spus, grasimea viscerala este cea care nu se misca in timp ce mergi, ea inconjoara organele si muschii, are o consistenta relativ tare la atingere. Grasimea care vibreaza la mers este cea subcutanala si nu prezinta aceleasi riscuri.

Afectiuni medicale asociate cu grasimea

Printre afectiunile asociate cu grasimea abdominala, putem mentiona:

  • Boli de inima
  • Diabet de tip 2
  • Dementa
  • Hipertensiune arteriala
  • Cancer

Cum sa eviti problemele asociate cu grasimea abdominala

Daca simti ca organismul tau ar putea fi in pericol datorita grasimii abdominale, atunci este cazul sa urmezi o cura care sa tea jute sa elimi straturile extra care sunt nedorite.

Mai multe diete sunt disponibile, si pentru a mentine un abdomen sanatos, mai multe exercitii fizice pot fi urmate.

Solutiile de lunga durata sunt cele care combina o dieta sanatoasa cu un stil de viata activ. Stilul de viata activ presupune activitati sportive de intensitate moderata, si nicidecum de intensitate mare. Este suficient sa mergi pe jos, sa alergi, sa faci inot, sa urci scarile, sa te plimbi cu bicicleta etc. Pentru a evita intinderile musculare si alte problem asociate cu miscarea, fa incalzirea – de fiecare data. Multe persoane sar peste aceasta etapa, chiar daca nu dureaza mai mult de 5-10 minute. Nu fa si tu aceeasi greseala! Consulta articolele sportive care sunt disponibile in sectiunea Sport si Miscare.

Diete recomandate

Consuma mai multe fibre solubile pentru a scapa de grasimea nedorita. Exemple de astfel de produse sunt: ovazul, fructele, legumele, fasolea si lintea.

De asemeni, incearca sa mananci mai multe fructe si legume crude. Cele gatite pierd din proprietatile care ajuta organismul sa elimine excesul de grasime.

Zmeura, murele, fragii, capsunile si afinele sunt cele mai recomandate fructe care te ajuta sa iti atingi scopul.

 

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Grasimea abdominala – un pericol neasteptat

  • 4 august 2017 la 15:03
    Permalink

    Buna ziua! Ma numesc Nastasia ,am 69 ani,inaltimea de 165 cm si o greutate de 90 kg.Am diabet de tip II dar nu mi s-au prescris medicamente doar un regim alimentar.Sunt hipertensiva iar pentru colesterol deoarece l-am avut 287 iau o pastiluta seara si am ajuns in limite normale(160-170).Desi tin un regim alimentar tousi nu reusesc sa scap de kg in plus.As dori un sfat sau o dieta care sa ma scape de aceste kg.Va multumesc si va doresc multa sanatate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *