Masajul talpilor inainte de culcare – de ce este necesar?

Se pare ca masajul talpilor inainte de culcare poate fi o terapie extraordinara pentru sanatate. Putina lume stie acest lucru, in special ca in ultima vreme medicamentele par sa fie la putere.

Leacurile naturiste sunt date la o parte, iar toate aceste terapii alternative nu prea mai sunt luate in serios. Tocmai de aceea ne-am propus sa-ti prezentam mai multe maniere prin care poti avea grija de tine.

Ce trebuie sa stii despre masajul talpilor inainte de culcare? Ca poate fortifica organismul si te poate ajuta sa ai un metabolism mai eficient. Iar asta nu este tot. Vei descoperi ca poate vindeca mult mai mult de atat.

Masajul talpilor inainte de culcare – detalii nebanuite!

Ai observat si tu cat este de placut sa ti se faca masaj. Chiar si la talpi! Iar daca ai fost vreodata la un salon profesionist de masaj, stii mai bine despre ce vorbim. Dar desigur ca iti poti face si tu la tine acasa.

Din fericire, masajul acesta are si capacitatea de a imbunatati procesul de detoxifiere, precum si circulatia sangelui. Asa ca beneficiile obtinute sunt multiple.

Poate ca ai mai auzit ca toate organele din corp au puncte echivalente pe talpi. Adica pot fi stimulate cu usurinta cand se realizeaza masaj. Si nu intamplator te doare intr-un anume punct din talpa. Probabil ca exista un dezechilibru la un anume sistem din corp, care a cauzat si durerea.

Masajul talpilor inainte de culcare – medicina din Asia il incurajeaza

Asadar, este bine de stiut ca ar trebui realizat un astfel de masaj chiar inainte de culcare. Te va ajuta sa te relaxezi rapid si sa intri intr-o stare de somn profund. Masajul este si o maniera fantastica de a scapa de stres si agitatie.

Daca vrei, poti urmari cateva tutoriale despre reflexoterapie, pentru a intelege mai bine cum se procedeaza. Nu uita sa folosesti si uleurile esentiale.

Masajul talpilor inainte de culcare te ajuta si sa slabesti

Da, are efect inclusiv asupra stratului adipos, este eficient si dupa ce ai facut efort sau sport intens, pe perioade mai lungi de timp. Pentru efecte concrete, cel mai bine este sa masezi picioarele timp de aproximativ 15 minute.

Are efect si in tratarea migrenelor, a constipatiei si a sinuzitei, asa ca incearca sa-l folosesti si pentru aceste cauze.

Imagineaza-ti ca fiecare talpa are peste 72.000 de terminatii nervoase, cu mult mai multe fata de restul corpului. Tocmai de aceea medicina asiatica a tratat de atatea secole bolile si prin astfel de masaje.

Avand in vedere ca organele si punctele din talpi sunt conectate, este important sa avem in vedere aceste aspecte.

Desigur, pentru a intelege mai bine este necesar sa mergi la un specialist sau la un curs, pentru a sti exact cum sa procedezi.

4.79/5 (39)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *