Leacuri pentru insomnie – remedii naturale

Vei ramane uimita sa intelegi ca exista mai multe leacuri pentru insomnie care functioneaza de minune. Cu siguranta stii despre ce vorbim, daca ai ajuns la acest articol. Nu putine sunt persoanele care stau cu ochii in tavan, la 4 dimineata, pentru ca nu pot dormi.

Daca si tu te regasesti printre ele, inseamna ca aceste leacuri pentru insomnie sunt exact ceea ce aveai nevoie. Desigur ca si somniferele te pot ajuta. Dar pe termen lung, acestea nu sunt deloc indicate. Iti pot afecta sanatatea, te poti ingrasa si de asemenea vei crea o dependenta.

Asa ca, ce ar fi sa incerci si remediile naturale ale bunicilor?

Leacuri pentru insomnie – ce faceau stramosii nostri?

Ei bine, bineinteles ca si in trecut erau astfel de probleme. Asa ca era esential ca anumite plante sau ingrediente sa-si faca treaba. Pentru ca nu existau medicamente si, poate, intr-un fel era mai bine.

Somnul este extrem de important, avand un rol colosal in ceea ce priveste o sanatate puternica. Asa ca nu este de mirare ca medicii insista atat de mult sa ne odihnim in jur de 8 ore pe noapte.

Ce leacuri pentru insomnie exista?

Lapte cald cu miere. Si daca mai pui si putina scortisoara, va merge de minune. Pe langa un gust perfect si aromat, laptele si mierea au rolul de a induce o stare de relaxare. De fapt, poti alege si un lapte vegetal, important este sa fie o sursa de calciu, pentru ca starea de somn sa fie indusa.

Leacuri pentru insomnie – nu uita de valeriana

Poate ca multa lume este sceptica, dar aceasta planta este folosita inca din antichitate, pentru astfel de probleme. Se pare ca 600 mg de valeriana reprezinta echivalentul unui somnifer. Asa ca nu ar fi rau sa incerci si aceasta varianta sanatoasa si naturala.

Daca nu esti obisnuita cu somniferele, ia doar un ceai de valeriana. O doza prea mare ti-ar putea face rau, in sensul te vei simti ametita. Poti incerca si pastile cu valeriana, pe care le poti cumpara direct de la magazinele naturiste. Sfatuieste-te cu un medic naturopat, inainte de a le lua, daca vrei o parere avizata.

Miere cu otet de mere. Poate ca nu stiai, dar otetul are si capacitatea de a te ajuta sa te relaxezi. Mierea ajuta si incurajeaza productia de serotonina si sustine un somn sanatos. Asadar, intr-un pahar cu apa usor calda, adauga o lingura de miere si una de otet.

Consuma acest amestec inainte de culcare si bucura-te de un somn mai bun!

Leacuri pentru insomnie – ceai de musetel si lavanda

Ceaiul de musetel este recunoscut pentru proprietatile sale de calmare, asa ca nu il evita. Bunicii il recomandau si foloseau mereu, pentru o obtine o stare de liniste. Daca esti agitata, incearca si ceaiul de tei, acesta te va ajuta sa scapi de starile de nervozitate.

Lavanda sau uleiul de lavanda are, la randul sau, un efect de calmare minunat. Asa ca, fie ca vei cumpara un ulei esential si un difuzor de arome, fie ca vei face o baie cu sare de mare cu lavanda, tu vei decide. Cert este ca te va ajuta enorm.

Ideea este sa nu neglijezi aceste probleme cu somnul, pentru ca poti suferi pe viitor. Mergi la un medic si accepta chiar si un tratament alopat, o perioada scurta de vreme.

Desigur, nu uita sa cauti si cauza problemei, pentru ca daca vei trata doar efectul, nu vei scapa niciodata…

4.75/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *